Fotbal intern

Lucian Sănmărtean, suspectat de dopaj. “M-au scos din programul echipei trei luni!”

05.07.2018 | 11:00
Lucian Sanmartean suspectat de dopaj Mau scos din programul echipei trei luni

Lucian Sănmărtean, fostul jucător al FCSB-ului, a fost suspectat de dopaj în perioada când a evoluat pentru Panathinaikos, formaţie din Grecia. Fostul internaţional român în vârstă de 38 de ani a anunţat că renunţă oficial la cariera de jucător profesionist, iar acum a făcut dezvăluiri incredibile din cariera lui.

“N-am luat parte la doping, n-a fost nimeni depistat la cluburile pe la care am trecut. La nivel înalt cred că există metode de refacere speciale, laboratoare care-i ajută să se refacă. Nu neapărat doping. Marile echipe îşi permit să aducă şi oxigen de pe Lună pentru refacere. Am avut probleme, s-a întâmplat la Panathinaikos. Organismul meu secretă mai mult testosteron decât în mod normal. La un fotbalist profesionist aflat în efort maxim, limita e de 4, eu aveam 6-7 mereu. Grecii s-au speriat şi m-au scos din programul de pregătire pentru trei luni de zile. ‘Dacă nivelul testosteronului scade sub 4 după trei luni, înseamnă că te-ai dopat!’ După pauza aia mie mi-a crescut testosteronul la valoarea 9″, a spus Lucian Sănmărtean pentru gsp.

Lucian Sănmărtean, suspectat de dopaj de Panathinaikos

“Odată ce eram suspectat de doping, a fost o perioadă dificilă. Ei nu mai aveau încredere, se temeau să stricăm imaginea clubului, am stat o jumătate de an numai în teste. Apoi am fost sigur în Austria şi am făcut verificări, a venit negru pe alb că n-am luat niciodată substanţe interzise şi că organismul meu secretă în mod normal mai mult testosteron.

Lucian Sănmărtean se bucură după un gol înscris pentru Panathinaikos, formaţie din Grecia
Lucian Sănmărtean într-un meci în care a evoluat pentru Panathinaikos, echipă la care a fost suspectat de dopaj

Conducerea de la Panathinaikos s-a simţit vinovată, ‘Am dat în tine deşi nu erai vinovat’, şi a vrut să îmi ofere un nou contract, dar eu eram supărat şi nu am acceptat. Greşeală mare, fiindcă era o echipă care juca în Champions League an de an. Poate cariera mea ar fi fost alta dacă aş fi continuat la Atena, dar mă simţeam terfelit după discuţiile despre doping. Am plecat în Olanda, unde am avut un parcurs OK”, a spus Lucian Sănmărtean