Lucie Safarova a decis să se retragă din tenisul de performanţă! “Este ultima mea săptămână în circuit!”

Claudiu Ilie   
în Tenis
29/04/2019, 17:45
Lucie Safarova a decis să se retragă din tenisul de performanţă! “Este ultima mea săptămână în circuit!” GALERIE FOTO
Lucie Safarova a decis să se retragă din tenisul de performanţă

Lucie Safarova a decis să se retragă din tenisul de performanţă. Lucie Safarova, ocupanta locului 69 WTA în clasamentul de dublu, a decis să-şi ia adio de la tenisul de performanţă pentru totdeauna. Iniţial, jucătoarea din Cehia anunţase că Australian Open 2019 este ultimul ei turneu, însă pentru că atunci a fost accidentată şi nu a putut evolua, ea şi-a prelungit şederea în circuitul profesionist de tenis.

Lucie Safarova a hotărât să-şi agaţe racheta în cui pentru totdeauna

Lucie Safarova a decis să agaţe racheta de tenis în cui la ea acasă, în Cehia, la turneul organizat săptămâna aceasta la Praga. Jucătoarea de tenis din Cehia a disputat finala de dublu de la Stuttgart, acolo unde a făcut echipă cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova. La finalul ceremoniei de premiere, Lucie a ţinut un discurs emoţionant în faţa publicului german: “Este un moment special pentru mine. Este ultima dată pentru mine aici în Stuttgart. Mulţumesc, Nastia, pentru că ai acceptat să jucăm aici împreună, mulţumesc organizatorilor pentru wild-card. Fără el nu aş fi putut evolua aici, în faţa voastră. Îmi iau rămas bun de la voi acum. Vă mulţumesc”, a spus Safarova cu lacrimi în ochi.

Câştigătoare a cinci trofee de Grand Slam în proba de dublu, Lucie Safarova va încerca să câştige un ultim titlu în carieră, la Praga, acolo unde va face pereche alături de compatrioata ei, Barbora Stefkova. “Iubesc tenisul, îmi va lipsi mult. Însă vreau să termin frumos, a venit momentul. Am avut o carieră frumoasă, sunt foarte mulţumită de ce am realizat”, a anunţat cehoaica printr-un mesaj pe Twitter.

Lucie Safarova a decis să se retragă din tenisul de performanţă

Lucie Safarova îşi ia rămas bun de la tenis

Lucie Safarova a cucerit de-a lungul carierei ei şapte titluri la simplu şi patru trofee Fed Cup (2011, 2012, 2014, 2015). În proba de dublu, ea a câştigat cinci trofee de Grand Slam alături de Bethanie Mattek-Sands şi medalia de bronz la JO din 2016, alături de Barbora Strycova. Cea mai bună clasare a sportivei din Cehia este locul cinci WTA, ocupat în 2015.

Închide ×