ADVERTISEMENT
News

Lucrare marca Dorel. Un stâlp de electricitate, pus în mijlocul unui drum într-o zonă turistică. Explicațiile autorităților

Autor: Adrian Baciu | 02.06.2020 | 18:04
Lucrare marca Dorel. Un stâlp de electricitate, pus în mijlocul unui drum într-o zonă turistică. Explicațiile autorităților
Lucrare marca Dorel. Un stâlp de electricitate, pus în mijlocul unui drum într-o zonă turistică. Explicațiile autorităților. Sursa foto: opiniatransilvana.ro

Un stâlp de electricitate a fost pus în mijlocul unui drum într-o zonă turistică importantă din Munții Apuseni. Lucrarea are în spate o serie de explicații tehnice.

ADVERTISEMENT

Lucrare marca Dorel. Un stâlp de electricitate, pus în mijlocul unui drum într-o zonă turistică din Apuseni. Explicațiile autorităților

Celebrul stâlp construit în mijlocul drumului revine în prim-plan pe plaiuri mioritice. O lucrare demnă de a fi atribuită unui ”Dorel” a fost depistată în Munții Apuseni.

Într-o zonă turistică importantă din Carpații Occidentali, constructorii unui drum au făcut tot posibilul ca în mijlocul arterei de circulație să existe un stâlp de electricitate.

ADVERTISEMENT

Evenimentul pur românesc a avut loc în comuna Ocoliş din județul Alba, acolo unde o simplă reabilitare a unui pod a adus în prim-plan o imagine cu un mare potențial viral.

După ce podețul de pe o vale a fost distrus, lucrările au fost deviate și traseul drumului reproiectat doar că socoteala de pe hârtie nu este aceiași cu cea din teren.

ADVERTISEMENT

Constructorul drumului a făcut tot posibilul ca în mijlocul arterei de circulație să lase un stâlp imens de electricitate. Care a fost logica, nimeni nu știe, scrie Adevărul.

Drumul duce spre Lunca Largă și este o zonă frecventată des de turiști astfel că obstacolul buclucaș ar putea devenii un real pericol.

ADVERTISEMENT

Primarul localității: ”Din punct de vedere tehnic nu există altă soluție”

Cu explicații legate de lucrarea ”iscusită” din județul Alba a venit chiar primarul din Ocoliș. Acesta spune că din punct de vedere tehnic nu exista altă soluţie decât de a lăsa stâlpul în mijlocul drumului deviat.

”S-a realizat o deviere a drumului comunal deoarece se lucrează la un pod din zonă. Devierea este provizorie până se va putea reda circulaţiei podul, undeva prin luna octombrie, după estimările noastre.

ADVERTISEMENT

A rămas pe drumul deviat primul stâlp de înaltă tensiune care nu se poate muta, am vorbit şi cu Electrica. Altă soluţie tehnică nu am avut, fiind vorba de o rezervaţie naturală, este singura variantă pe care am putut să o luăm în calcul”, a explicat edilul pentru sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!