News

Autostrada Transilvania mai așteaptă. Lucrările sunt blocate! Acuzații pentru ministrul Grindeanu

Lucrările de pe mai multe tronsoane ale Autostrăzii Transilvania sunt blocate. Ce acuzații le sunt aduse lui Sorin Grindeanu, dar și șefului CNAIR, Cristian Pistol.
18.01.2022 | 17:39
Autostrada Transilvania mai asteapta Lucrarile sunt blocate Acuzatii pentru ministrul Grindeanu
Lucrările de pe mai multe tronsoane ale Autostrăzii Transilvania sunt blocate. Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructura
ADVERTISEMENT

Sunt mult probleme în ceea ce privește desfășurarea lucrărilor pentru Autostrada Transilvania. Un consilier al USR face acuzații la adresa ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, acuzat de blocarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

De vină ar fi nu numai ministrul transporturilor, ci și actualul șef al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

ADVERTISEMENT

Tronsoanele care sunt blocate sunt cele cuprinse între Poarta Sălajului și Nușfalău, Suplacu de Barcău și Chiribiș, dar și lotul Chiribiș – Biharia.

Conform Alexandrei Oană, consilier local USR al municipiului Cluj-Napoca, proiectele de infrastructură din județ „nu se mai mișcă” de când au venit la conducere Sorin Grindeanu și Cristian Pistol, mai multe tronsoane și sectoare fiind blocate din diverse motive.

ADVERTISEMENT

Ministerul Transporturilor nu ar fi rezolvat problemele birocratice legate de Autostrada Transilvaniei.

„După ce Cătălin Drulă a reușit includerea tronsonului principal dintre Nădășelu și Poarta Sălajului în PNRR, această finanțare este pusă în pericol întrucât Ministerul Transporturilor încă nu a reușit să rezolve ultimele probleme birocratice legate de scoaterea pădurilor de pe traseu din circuitul forestier și descărcarea arheologică de la Zimbor”, a precizat consiliera.

ADVERTISEMENT

În schimb, pentru tronsonul de la Poarta Sălajului la Nușfalău există alte probleme, ele fiind legate de faptul că ofertele trebuiau depuse din toamna anului 2021.

Din cauza acestui lucru, ministrul Sorin Grindeanu fiind acuzat că a ignorat aceste aspecte, nu a existat progres.

ADVERTISEMENT

„Cum actualul ministru a ignorat până acum acest proiect, nu avem niciun progres nici până azi”, a mai precizat Alexandra Oană, consilier local USR.

De ce nu înaintează lucrările de la Autostrada Transilvania

Mai mult, în ceea ce privește tronsonul Suplacu de Barcău – Chiribi, contractul trebuia semnat la finalul anului trecut, lucru care nu s-a întâmplat.

Motivul este acela că acesta a fost blocat în contestațiile legate de procedura de licitație. Alexandra Oană crede că în acest an nu vor mai exista lucrări pe acest tronson, din cauza motivelor menționate deja.

„Tronsonul Suplacu de Barcău – Chiribiș este în procedură de licitație, iar contractul ar fi trebuit semnat pe final de 2021, dar s-a blocat în contestații și, cel mai probabil, nu vom vedea lucrări în 2022!

Ultimul lot nefinalizat dinspre Oradea, cel dintre Chiribiș și Biharia, din păcate, este într-un blocaj total”, a mai spus ea, conform presei locale.

ADVERTISEMENT