News

Lucrări la stația de metrou Piața Unirii 1. În ce perioadă accesul va fi restricționat

Metrorex a anunțat lucrări la stația Piața Unirii 1. FANATIK vă spune în ce perioadă accesul va fi restricționat
23.09.2021 | 17:28
Lucrari la statia de metrou Piata Unirii 1 In ce perioada accesul va fi restrictionat
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Metrorex au transmis, printr-un comunicat, că, începând de luni, 27 septembrie vor avea loc lucrări de decopertare a plafonului fals din stația Piața Unirii 1.

Compania mai anunță că accesul B în stație va fi restricționat. Călătorii sunt rugați să folosească celelalte intrări disponibile.

ADVERTISEMENT

Lucrări la stația de metrou Piața Unirii 1. În ce perioadă accesul va fi restricționat

„În perioada 27 septembrie – 03 octombrie 2021 (inclusiv în zilele de weekend), la accesul B al staţiei de metrou Piaţa Unirii 1 (situat la intersecţia Splaiul Independenţei cu Bd. Dimitrie Cantemir – Hotel Horoscop) se vor desfăşura lucrări specifice de decopertare a plafonului fals din staţie,” a transmis Metrorex.

„Pe toată perioada lucrărilor, zona va fi supravegheată de către personalul specializat Metrorex şi securizată cu bandă de semnalizare,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții instituției au mai precizat că, în perioada menționată, călătorii sunt rugaţi să acceseze staţia de metrou Piaţa Unirii 1 prin accesul A al staţiei sau prin celelalte intrări disponibile ale staţiei de metrou Piaţa Unirii 2.

Lucrări de extindere a Magistralei 2 de metrou

Cu doar o zi în urmă, Metrorex a anunțat că se pregătesc liniile din Depoul Berceni pentru corelarea cu noua stație de metrou Tudor Arghezi. Viitoarea stație supraterană va avea șase zone de acces pietonal și o parcare de 300 de locuri.

ADVERTISEMENT

Lucrările fac parte dintr-un proiect de anvergură, extinderea Magistralei 2 de metrou până în comuna Berceni. Respectivul proiect prevede constructia a încă două sau trei sțatii.

Directorul general al Metrorex, Stefan Paraschiv a explicat că proiectul este extrem de important pentru fluidizarea traficului în Sectorul 4 și în București: „acest proiect este un exemplu foarte clar de colaborare, cooperare, între instituțiile statului, companii ale statului, în interesul cetățenilor”.

ADVERTISEMENT

„Mai mult decât atât, continuarea cu cele două stații plus parcarea Park&Ride pot face ca Sectorul 4 și Bucureștiul să fie descongestionate.Se știe foarte bine că transportul public, metroul, tramvaiele, autobuzele și troleibuzele, în special, pot ajuta traficul rutier,” a declarat acesta.

„E un proiect interesant, ne bucurăm că este în avans și suntem foarte interesați de acesta, pentru că Magistrala 2 este cea mai tranzitată magistrala operată de noi. Cu această ocazie încurajez și alte instituții, primarii, să se gândească la posibilități de extindere sau colaborare pentru a putea extinde rețeaua de metrou, rețeaua de transport public,” a mai transmis directorul Metrorex.

Noua stație de metrou Tudor Arghezi va avea o lungime de 1,6 kilometri și este construtită pe o suprafață de peste 15.000 de metri, între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2, și Soseaua de Centură.

ADVERTISEMENT