News

Pasajul Domneşti începe să capete contur. Cât de mult au avansat lucrările

Pasajul Domneşti începe să capete contur, deoarece lucrările pare că au mai avansat. Dovadă sunt noi imagini de pe șantierul  construit încă din 2018.
03.02.2022 | 19:16
Pasajul Domnesti incepe sa capete contur Cat de mult au avansat lucrarile
Stadiul lucrărilor de la Pasajul Domnești. Sursa foto: Facebook Irinel Ionel Scriosteanu/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Irinel Ionel Scrioşteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, a publicat, joi, pe rețelele de socializare imagini cu stadiul lucrărilor de la Pasajul Domnești.

Potrivit spuselor sale, s-a făcut, deja, primul strat de asfalt pe rampa care duce spre Bragadiru. De altfel, se lucrează în cotinuare la zidurile de sprijin, grinzile de parapet sau la montarea predalelor.

ADVERTISEMENT

Ce lucrări s-au făcut până acum la Pasajul Domnești

”S-a așternut deja primul strat de asfalt pe rampa de coborâre spre #Bragadiru. Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum și la rampa de coborâre spre București.

Continuă realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre #Chiajna și a început realizarea grinzii de parapet și la rampa de coborâre spre Chiajna.

ADVERTISEMENT

Continuă realizarea suprastructurii la rampa de urcare dinspre #București. Continuă montarea predalelor și a început și realizarea armăturii pentru placa de suprabetonare la rampa de urcare/coborâre dinspre #Domnești”,  a scris pe facebook Irinel Ionel Scrioşteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Totodată, a fost dezafectată și linia de medie tensiune care este paralelă cu Centura Capitalei spre Chiajna. Linia va ajuta la racordarea rampei dinspre Chiajna cu Centura Capitalei.

ADVERTISEMENT

”A fost dezafectată linia de medie tensiune paralelă cu Centura Capitalei spre Chiajna, pentru a se putea face racordarea rampei de urcare dinspre Chiaja cu Centura Capitalei.

Continuă relocarea rețelelor de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public”, a mai menționat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Avertisment pentru șoferi

De altfel, conducătorii auto sunt avertizați că traficul Domnești-București va fi deviat pe direcția noii construcții, de săptămâna viitoare.

”De săptămâna viitoare, traficul dinspre Domnești spre București va fi deviat pe breteaua nou construită, în dreapta rampei spre București”, a atenționat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Lucrările la pasajul care va fi următorul deshis pe Centura Capitalei au început încă din 2018. Atunci, avea autorizație de construcție parțială, dar mai apoi au apărut blocaje din varii motive.

Una dintre cauzele care au blocat construirea rapidă a Pasajului Domnești a fost necesitatea refacerii complete a proiectului tehnic, scos la licitație, după ce Primăria Capitalei a solicitat mărirea zonei pasajului. Extinderea s-a considerat utilă pentru amplasarea unei linii de întoarcere a tramvaiului.

ADVERTISEMENT