Fotbal intern

Lucrările la stadionul Steaua se apropie de finalizare: ”Clubul Armatei va decide cine joacă acolo”. Când se va monta gazonul

24.06.2020 | 16:12
Lucrarile la stadionul Steaua se apropie de finalizare Clubul Armatei va decide cine joaca acolo Cand se va monta gazonul
Lucrările la stadionul Steaua se apropie de finalizare, iar autoritățile anunță că arena va putea găzdui mai multe sporturi. Sursă foto: Facebook CNI
ADVERTISEMENT

Lucrările la stadionul Steaua se apropie de finalizare, iar autoritățile anunță că arena va putea găzdui mai multe sporturi.


UPDATE, 24 iunie, ora 16:13 / Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020 a stabilit datele la care vor fi montate gazonul pe cele trei arene de antrenament din București.

ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat postat pe site-ul MTS, gazonul pentru stadionul Arcul de Triumf va fi montat în iulie, pentru Steaua la 15 august, iar pentru Rapid în noiembrie.


Construirea stadionului din Ghencea a adus din nou pe tapet scandalul dintre Clubul Sportiv al Armatei și gruparea patronată de FCSB, Gigi Becali, care se luptă în instanță pentru palmaresul și culorile Stelei.

ADVERTISEMENT

Acum directorul de investiții al CNI, Adrian Cefalan, a lămurit problema noi arene și a precizat că stadionul va fi predat la cheie Clubului Sportiv al Armatei.

Care este stadiul lucrărilor la stadionul Steaua

”Noi vom preda arena către Clubul Armatei și ei vor decide cine joacă acolo. Prioritate au meciurile de fotbal”, a declarat Cefalan, care a precizat că lucrările la stadonul Steaua sunt aproape finaliate.

ADVERTISEMENT

”În Ghencea va putea juca echipa națională de rugby și ar putea fi organizate meciuri de la Campionatul Mondial U21, unde România și-a depus candidatura, dar Clubul Armatei trebuie să-și dea acordul”, a spus acesta pentru Digi Sport.

Adrian Cefalan a dezvăluit că gazonul este hibrid țesut și se reface în maximum 3-4 zile după un meci de rugby: ”Probabil pe arena centrală se vor organiza meciuri speciale, cum ar fi o finală de Cupă, dacă Steaua va ajunge acolo. Meciurile obișnuite se pot juca pe terenul de rugby din complex”.

ADVERTISEMENT

Suporterii CSA Steaua, echipă care activează în Liga 4, nu sunt de acord ca FCSB să joace pe noul stadion din Ghencea. AS47, asociația care îi reunește pe fanii formației finanțate de Ministerul Apărării, a trimis o scrisoare deschisă către CSA Steaua și MApN, prin care cere să se respecte legea și principiile morale.

În schimb, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a explicat că oricine poate să joace pe noul stadion ”Ghencea”, din moment ce a fost construit din bani publici. Astfel, dorința fanilor CSA Steaua ca doar formația din liga a patra să evolueze pe noua arenă nu va fi îndeplinită.

Noul stadion va avea o capacitate de 31.254 de locuri și va costa nu mai puțin de 95.000.000 de euro. Arena din Ghencea va avea o suprafață de joc de 105 metri lungime, 68 metri lățime, iar gazonul va avea încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.

ADVERTISEMENT