Fotbal intern

Lucruri mai puțin cunoscute despre jucătorii Universității Craiova! Jocul FIFA este la mare căutare

06.09.2020 | 11:22
Lucruri mai putin cunoscute despre jucatorii Universitatii Craiova Jocul FIFA este la mare cautare
Lucruri mai puțin cunoscute despre jucătorii Universității Craiova © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Echipele din Liga 1 au parte de o pauză competițională, echipa națională urmând să intre în scenă pe 4 septembrie, de la ora 21:45, în fața Irlandei de Nord.

Universitatea Craiova dă mulți jucători reprezentativelor României. Nicușor Bancu, Alexandru Cicâldău și Dan Nistor merg la selecționata lui Rădoi, Valentin Mihăilă va juca pentru U21, în timp ce Ștefan Baiaram, Ionuț Mitran și Marian Danciu au fost convocați la U19.

ADVERTISEMENT

Performanțele fotbalistice pot fi verificate ușor de către fanii Științei, însă FANATIK îți prezintă câteva lucruri mai puțin cunoscute despre jucătorii Universității.

Lucruri mai puțin cunoscute despre jucătorii Universității Craiova

„De bucurie rar avurăm parte”, nici că se putea potrivi mai bine acest vers. După ani și ani în care luptele s-au dat mai mult prin declarații, spiritul glorios al oltenilor a renăscut odată cu refacerea secției de fotbal în cadrul Clubului Sportiv Universitatea. De atunci și până acum, proiectul la care au aderat și marile glorii ale „Craiovei-Maxima” a progresat pas cu pas și a fost aproape să-și adjudece titlul după 29 de ani, însă oltenii au ratat „la mustață” titlul. De patru ori a câștigat Universitatea Craiova titlul de campioană, în sezoanele 1973-1974, 1979-1980, 1980 -1981 și 1990-1991.

ADVERTISEMENT
  • 24.080.000 de euro valorează lotul Universității Craiova
  • 5.000.000 de euro este cota lui Alex Cicâldău, cel mai scump „student”

În pauza prilejuită de pandemie, jocul de FIFA a fost la mare căutare. Competiții transmise la televizor, gameri profesioniști la fiecare echipă din Liga 1 și multă reclamă acestui simulator de fotbal au fost ingredientele care au încercat să mai îndulcească perioada fără sportul rege.

ADVERTISEMENT

Dacă e să vorbim despre FIFA, Universitatea Craiova are câțiva jucători foarte buni. De pildă, Mihai Roman a și jucat în competiții și se vorbește despre o investiție de 5.000 de euro în ediția de anul acesta. Nu putem să nu adaugăm pe lista iubitorilor de consolă pe Valentin Mihăilă, puștiul teribil al Craiovei, născut în comuna Finta, Dâmbovița și adus la Craiova de Silviu Bogdan.

A stat la căminul unui liceu din Bănie, alături de Vladimir Screciu și Ștefan Vlădoiu, alți fotbaliști de mare viitor.  Mai nou, Screciu a învățat să și gătească în perioada petrecută în Belgia, atunci când locuia singur. Paul Papp, un alt transfer al Craiovei în această vară a început să învețe tainele fotbalului alături de bunicul său. Mergeau împreună să aibă grijă de vite, pe câmp și mai schimbau o pasă. 

ADVERTISEMENT

În fine, FIFA nu este singurul joc de pământ. Avem „juveți” pasionați de Counter Strike, așa cum este Andrei Ivan. Mateiu este un fotbalist căruia îi  place să meargă în diferite țări exotice, în vacanțe, cheltuind sume mari. Mijlocașul venit de la Brașov își face timp să bage și un sezon cu Craiova virtuală în Football Manager. 

Bărbuț le arată colegilor săi cele mai bune filme. Universitatea Craiova are și jucători care nu au făcut junioratul

Cristi Bărbuț se lasă cuprins de magia filmelor și putem spune că este cinefilul Științei, colegii apelând deseori la el pentru a afla ce mai e nou în materie de pelicule. Ne îndreptăm atenția spre pescuit, pentru că avem despre cine să vorbim la această categorie. Mirko Pigliacelli și Bogdan Vătăjelu nu ezită să-și etaleze capturile pe rețelele de socializare.

De remarcat că fundașul stânga este și un mare iubitor al cărților bune și un familist convins, cu trei fete în casă, fiicele și șoția sa. Avem parte și de fotbaliști care nu vor să aibă o pagină de Facebook sau Instagram și își dedică timpul familiei, așa cum este Andrei Marinescu. 

Familist este și Dan Nistor, jucătorul fără un juniorat făcut, fost paznic de hotel și iubitor de câini. Patrupedele sunt foarte iubite și de Ivanov.  De asemenea, Tudorie este un tătic și soț model. Căpitanul Nicușor Bancu nu are nici el junioratul și a lucrat în construcții. În materie de idoli, Cicâldău s-a inspirat din jocul lui Sânmărtean și Iniesta, în timp ce Koljic se aseamănă cu colegul său din națională, Dzeko. Bosniacul Craiovei este născut în Spania și a trecut pe la academia lui Maribor.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul Constanța – U Craiova: 1,42 este cota pentru „2X“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT