Life

Lucruri pe care nu le știai despre Google Maps. Trucurile ce pot să fie de mare folos când pleci la drum

Lucruri pe care nu le știai despre Google Maps. Aceste trucuri pot fi de mare folos atunci când pleci într-o călătorie, chiar și în afara țării.
13.03.2023 | 07:41
Lucruri pe care nu le stiai despre Google Maps Trucurile ce pot sa fie de mare folos cand pleci la drum
Lucruri pe care nu le știai despre Google Maps. foto - owi.ucdavis.edu
ADVERTISEMENT

Google Maps este o aplicație extrem de cunoscută a Google, dar sunt unele lucruri pe care puțini le știu despre ea. Iată secretele care te-ar putea ajuta în orice călătorie!

Lucruri pe care nu le știai despre Google Maps

Puțini știu acest lucru, dar Google Maps te poate ajuta să reții unde ți-ai parcat mașina. Poți să-ți salvezi locație pe telefon cu aplicația, după ce ai parcat.

ADVERTISEMENT

Apasă pe punctul albastru care arată locația ta curentă și deschide meniul de opțiuni, unde este și posibilitate de „Salvare parcare”.

Poți folosi Google Maps și fără o conexiune activă la internet, un lucru foarte folositor mai ales pentru cei care călătoresc în străinătate și nu vor să activeze opțiunile de roaming care sunt foarte scumpe.

ADVERTISEMENT

Iată ce ai de făcut înainte de a pleca la drum. Atinge fotografia de profil de pe aplicație, aflată în colțul din dreapta sus. Există acolo opțiunea Hărți offline.

De acolo trebuie să selectezi drumul pe care vrei să o iei și apoi să îl salvezi pe telefon. Ai grijă să ai destul spațiu de stocare pe telefon înainte!

ADVERTISEMENT

Cum să verifici prețurile la benzină și motorină

Tot cu aplicația Google Maps mai poți verifica și prețurile la combustibili. Dacă vrei să fii sigur că ai cea mai bună variantă la îndemână și că alegi cel mai bun preț.

Sub bara de căutare ar trebui să apară opțiunea pentru „Benzină”, pe lângă cele de „Restaurante” sau „Hoteluri”. Apasă acolo și vei vedea pe hartă toate stațiile de benzină, dar și prețul pe care îl practică. Totuși, această funcție este disponibilă momentan doar în SUA.

ADVERTISEMENT

Tot cu Google Maps poți să afli și detalii despre plecarea mijloacelor de transport în comun, spre exemplu, în orașele mari. Cei care locuiesc în București pot vedea când ar pleca următorul metrou sau autobuz către destinația la care vor să ajungă și ei.

ADVERTISEMENT
Tags: