News

Ludovic Orban, replică dură pentru Streinu-Cercel: „Nu înțelege societatea! Act iresponsabil!”

21.04.2020 | 21:00
Ludovic Orban replica dura pentru StreinuCercel Nu intelege societatea Act iresponsabil
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban l-a atacat dur pe profesorul Adrian Streinu-Cercel, după ce directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” a speriat multă lume cu un „plan de relaxare” considerat absurd de politicieni.

Streinu-Cercel, contrat dur de Ludovic Orban

Premierul Orban l-a numit pe Cercel iresponsabil, în cadrul unei intervenții la TVR. Dintre toate propunerile lui Cercel, cea care a scandalizat cel mai mult specialiștii a fost scoaterea din familii a bătrânilor peste 65 de ani și trimiterea lor în carantină forțată.

ADVERTISEMENT

„Dl Adrian Streinu-Cercel vorbește în nume personal. Critic sever aruncarea în spațiul public a unor propuneri care nu au intrat prin filtrul analizei guvernamentale.

Nu există nici cea mai mică intenție privitoare la părinții și bunicii noștri de a-i menține în izolare o perioadă atât de lungă sau Doamne-ferește de a asigura un spațiu de carantină și ruperea de familii.

ADVERTISEMENT

Transmiterea publică a unei astfel de propuneri nu face bine nimănui și consider că este un act iresponsabil care vine din partea unui profesor considerat un specialist în epidemiologie, dar în ce privește măsurile pare că nu înțelege deloc societatea”, a declarat Orban la TVR.

Streinu-Cercel a fost criticat și de președintele Klaus Iohannis, dar și de ministrul Nelu Tătaru. 

ADVERTISEMENT

„În niciun caz nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se profileze politic sau în alt fel. Am avut un contraexemplu cum de la un institut a apărut o documentație în care să se spună ce trebuie făcut. Nu se poate ca un  institut, oricât de bine cotat, să vină să spună ce se va întâmpla”, a declarat președintele României. 

Streinu-Cercel a vorbit în urmă cu câteva zile despre modul în care societatea românească poate învinge coronavirusul care provoacă COVID-19.

ADVERTISEMENT

Expertul susține că este nevoie ca pentru cel puțin 10 săptămâni toată lumea să stea închisă în case, iar toate activitățile să fie înghețate.

ADVERTISEMENT