News

Ludovic Orban a anunțat când se vaccinează pentru Covid-19. Promisiunea premierului

04.12.2020 | 14:22
Ludovic Orban a anuntat cand se vaccineaza pentru Covid19 Promisiunea premierului
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a dat asigurări că se va vaccina primul, dacă oamenii vor avea nevoie de un astfel de exemplu.

Premierul României a fost întrebat de jurnaliști când se va vaccina și a răspuns: „Când îmi vine rândul”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, dacă e să fie dat exemplu, Orban nu are nicio problemă în a se vaccina de urgență, din primele doze venite în țară.

Ludovic Orban se va vaccina primul, pentru a da un exemplu

Ludovic Orban a anunțat că demnitarii nu fac parte din categoriile prioritare la vaccinare.

Mă voi vaccina când îmi vine rândul. Dacă, în schimb, oamenii o să considere necesar să dau un exemplu, eu mă voi vaccina, vă spun sigur. Mă voi vaccina, dar există o ordine de priorităţi care este stabilită prin Strategia de vaccinare şi aceasta trebuie respectată”, a punctat premierul.

ADVERTISEMENT

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată vineri, 4 decembrie. Strategia a fost aprobată de Guvern, de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi a fost publicată în Monitorul Oficial.

Marea Britanie începe vaccinarea populației

Marea Britanie va fi prima țară care începe vaccinarea populației împotriva Covid-19. Britanicii au achiziționat vaccinul produs de Pfizer și au anunțat că în 7 decembrie va începe prima etapă de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din vaccinul Pfizer, care s-a dovedit a avea o eficacitate de 95% în prevenirea răspândirii virusului. Cu toate acestea, vaccinul de la Moderna sau AstraZeneca sunt și ele aproape de a primi acceptul de a fi folosite.

Desigur, rușii se laudă cu Sputnik V este un vaccin eficient, însă aceasta este boicotat de către comunitatea internațională.

ADVERTISEMENT

Distribuirea vaccinului va fi extrem de complicată, cel puțin vaccinul Pfizer având nevoie de temperaturi de păstrare de minus 70 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT