Ludovic Orban a anunțat data alegerilor parlamentare. Românii sunt așteptați la vot pe 6 decembrie. Video. Update

Emil Neacsu   
în HotNews
03/09/2020, 22:17
Ludovic Orban a anunțat data alegerilor parlamentare. Românii sunt așteptați la vot pe 6 decembrie. Video. Update
Ludovic Orban a anunțat data alegerilor: 6 decembrie 2020

Guvernul a discută în şedinţa de joi o HG pentru stabilirea calendarului tuturor acţiunilor referitoare la alegerile parlamentare.

UPDATE: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, a decis Guvernul.

“Alte două hotărâri de guvern importante în ceea ce priveşte calendarul alegerilor pentru perioada următoare, aşa cum premierul ne-a anunţat în deschiderea şedinţei de guvern – au fost propuse hotărârile de guvern iniţiate de Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, respectiv data de 6 decembrie 2020”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de guvern.


Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va adopta în şedinţa de joi hotărârile cu privire la data alegerilor parlamentare şi la calendarul acestora. Surse politice de la Palatul Victoria anunțaseră încă de seara trecută că data alegerilor parlamentare va fi la începutul lunii decembrie.

Premierul a explicat că data alegerilor partamentare trebuie anunţată cu 90 de zile înainte şi că mandatele parlamentarilor expiră pe 21 decembrie.

“În conformitate cu legea, această decizie trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. De asemenea trebuie să ţinem cont de prevederile constituţionale care pe de o parte spun când se încheie mandatul actualului Parlament, şi anume pe data de 21 decembrie, de asemenea, trebuie să ţinem cont în stabilirea datei de prevederea constituţională prin care preşedintele trebuie să convoace Parlamentul nou ales în termen de maximum 20 de zile de la data alegerilor. Coroborând toate aceste prevederi constituţionale şi legale rezultă clar că data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie. Ca atare, proiectul de hotărâre de Guvern pe care îl va introduce pe ordinea de zi domnul ministru Vela este primul proiect de hotărâre de Guvern privitor la stabilirea datei de 6 decembrie ca data alegerilor parlamentare”, a afirmat premierul.

875 de milioane de euro pentru Autostradă

De asemenea, premierul a declarat la începutul ședinței de guvern de astăzi că autorităţile române au în momentul de faţă garanţia alocării banilor necesari pentru construcţia Autostrăzii Sibiu – Piteşti, după ce Comisia Europeană a anunțat că a aprobat finanţarea de 875 de milioane de euro pentru această investiţie.

 

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 3 septembrie #LudovicOrban #GuvernulRomaniei #SedintadeGuvern

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 3 septembrie#LudovicOrban #GuvernulRomaniei #SedintadeGuvern

Posted by Guvernul României on Thursday, September 3, 2020

“Comisia Europeană a luat o decizie extrem de importantă pentru România, şi anume a aprobat alocarea unei finanţări de 875 de milioane de euro pentru construcţia tronsonului de autostradă Sibiu – Piteşti. Aş vrea să felicit Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, de asemenea, Ministerul Mediului şi pe cei care au lucrat documentaţiile de mediu pentru această reuşită. Este o garanţie în momentul de faţă că avem banii alocaţi pentru a construi un tronson de autostradă fundamental, primul tronson de autostradă care traversează munţii”, a spus Ludovic Orban.

 

Știre în curs de actualizare

Închide ×