ADVERTISEMENT
News

Ludovic Orban a anunțat, oficial, că se redeschid restaurantele. Ce reguli vor fi respectate

Autor: Flaviu Popa | 27.08.2020 | 21:36
Ludovic Orban a anunțat, oficial, că se redeschid restaurantele. Ce reguli vor fi respectate
Restaurantele, un facctor de risc epidemiologic/ Foto: Pixabay

Ludovic Orban îi anunță pe români că restaurantele, cinematografele și teatrele se vor deschide din 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

Premierul a anunțat că oamenii vor fi obligați să respecte mai multe măsuri de protecție, însă aceste industrii vor reporni cu pași mici.

Restaurantele ar fi în pragul colapsului financiar dacă nu s-ar redeschide, astfel că patronii din acest domeniu sunt obligați să respecte o serie de măsuri draconice pentru a primi clienți.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a vorbit, oficial, despre redeschiderea restaurantelor din România

Industria restaurantelor era în suferință de mai bine de 6 luni, din momentul în care pandemia a lovit puternic țara noastră.

Până în 1 septembrie trebuie HG referitor la deschiderea activităților culturale în spații închise, spectacole teatru, concerte, cinematografe. Hotârărea CNSU va fi transpusă în HG până atunci, va trebui ordin comun de ministru. Vor fi reguli care vor fi respectate.

ADVERTISEMENT

Va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise, restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor şi pensiunilor. Hotărârea CNSU va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să se poată emite ordinele comune privind regulile. În cazul activităţilor culturale va trebui emis un ordin comun care trebuie pus în dezbatere publică de mâine. În privinţa activităţilor de servire a mesei în spaţii închise va trebui un ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Economiei şi preşedintele ANSVSA.

Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maximum posibil riscul de răsrândire a virusului odată cu reluarea acestor activităţi şi sunt convins că reglementările vor fi clare, astfel încât să poată să fie respectate. Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Președintele HORA, Dragoş Petrescu, solicitase oficial Guvernului Orban ca restaurantele să fie redeschide din 1 septembrie. „Noi am solicitat astăzi premierului să deschidem la data de 1 septembrie, deci nu mai aşteptăm niciun număr. La nivel naţional este importnat să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajaţi cu slujbele în pericol, deci nu se pune problema să mai aşteptăm. Evident, vor fi excepţii punctuale, acolo unde nivelul epidemiologic nu este ţinut sub control”, explicase preşedintele HORA.

În industria restaurantelor lucrează aproximativ 400.000 de oameni care nu mai pot trăi fără salarii, astfel că demersul guvernului nu mai poate aștepta, indiferent de situația epidemiologică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!