News

Ludovic Orban a dat verdictul. Va fi masca obligatorie în casă? Ce a spus premierul României

24.08.2020 | 18:54
Ludovic Orban a dat verdictul Va fi masca obligatorie in casa Ce a spus premierul Romaniei
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a răspuns afirmațiilor făcute de profesorul Alexandru Rafila despre obligativitatea purtării măștii în casă de către elevi, atunci când sunt cu bunicii.

„Nu putem impune astfel de reguli, am auzit prostia asta”, a afirmat premierul României. Ludovic Orban nu crede că este normală o astfel de ipoteză și consideră că nimeni nu poate obliga o familie să ia astfel de măsuri în propria ei casă.

ADVERTISEMENT

Scandalul a pornit după ce membrul OMS, Alexandru Rafila, a sugerat această variantă ca o măsură prin care elevii i-ar putea proteja pe cei mai în vârstă.

Mască în casă? Ludovic Orban: „Am auzit prostia asta”

Premierul Ludovic Orban nu este de acord cu sugestia oferită de Rafila (membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii) și consideră că este o campanie PSD prin care e acuzat Guvernul că ar vrea să introducă această regulă.

ADVERTISEMENT

“Nu putem să impunem o astfel de regulă. Ceea ce se întâmplă într-o familie depinde de familia respectivă, nu putem impune noi astfel de reguli”, a spus premierul României.

”Am auzit prostia asta, s-a şi făcut o campanie de către PSD că Guvernul vrea să introducă obligaţia purtării măştii în familie. Asta este o prostie! Niciodată un Guvern nu poate să impună…”, a adăugat Orban la sediul PNL.

ADVERTISEMENT

Pe fondul numărului mare de cazuri și începerii anului școlar, profesorul Rafila sugerase ca elevii să poarte mască atunci când se află în casă alături de bunici.

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască.

ADVERTISEMENT

Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a afirmat Alexandru Rafila.

 

ADVERTISEMENT