Ludovic Orban a făcut anunțul așteptat de toți românii. Guvernul va majora pensiile și alocațiile

Flaviu Popa   
în HotNews
16/07/2020, 22:43
Ludovic Orban a făcut anunțul așteptat de toți românii. Guvernul va majora pensiile și alocațiile
Președintele PNL, prim avertisment pentru terase. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban a anunțat că PNL va majora alocațiile și pensiile, cu toate că România este în criză financiară.

Cu toate acestea, Orban nu a precizat dacă alocațiile vor fi dublate, așa cum prevede legea.

Misterios, premierul a lăsat să se înțeleagă că Guvernul Orban va prezenta un act normativ în maximum 2 săptămâni, prin care va explica care va fi procentul de majorare al alocațiilor.

Ludovic Orban a anunțat că pensiile și alocațiile vor fi majorate

Orban insistă că PNL va majora alocațiile și pensiile doar cu un procent realist, permis de realitatea economică.

Va trebui să adoptăm un act normativ în maxim 2 săptămâni. Sigur că ne dorim să crește alocațiile, dar vom crește în funcție de finanțele de care dispunem.

Din 2007-2008, mai mult PSD a fost la guvernare, mai mult FSN, adică sateliții rupți din acel partid. Majorările de alocații s-au făcut la propunerea PNL, în general. În 2019 au fost dublate alocațiile, la inițiativa PNL. Tot în 2019, PSD a mai dublat încă o dată alocațiile, ori nu se poate să faci o asemenea disproporție.

FSN a venit la finele anului 2019 și a mai dublat încă o dată alocațiile, fără să asigure finanțarea alocațiilor. Oamenii vor vedea că cei de la PSD mint în momentul în care vor vedea că PNL va crește și pensiile și alocațiile, dar le vom crește cu cât permite realitatea economică.

Eu sunt un om sincer și vă spun adevărul: criza economică provocată de Covid nu ne-a prins într-un moment foarte fericit. Ne-a prins cu un deficit economic cronic, cu o balanță comercială făcută praf de PSD. Au crescut din burtă cheltuielile, fără să aibă niciun fel de interes față de interes față de efectele economice”, a declarat Orban la Realitatea PLUS.

Orban nu pare dispus să cedeze șantajului emoțional la care e supus de PSD, cu toate că social-democrații au amenințat cu moțiunea de cenzură în august, dacă alocațiile nu vor fi dublate.

„Nu mă tem de o moțiune de cenzură, am conștiința împăcată, dar ultima formațiune care are căderea morală să introducă moțiune de cenzură este tocmai PSD-ul”, a concluzionat Orban.

Închide ×