News

Ludovic Orban a răbufnit la adresa lui Klaus Iohannis: „A distrus PNL, a distrus coaliția”

Ludovic Orban a răbufnit la adresa lui Klaus Iohannis și l-a acuzat că a distrus PNL și alianța cu USR-PLUS.
24.10.2021 | 23:02
Ludovic Orban a rabufnit la adresa lui Klaus Iohannis A distrus PNL a distrus coalitia
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a răbufnit la adresa lui Klaus Iohannis și a declarat că este „categoric împotriva oricăror înțelegeri cu PSD” pentru formarea unui guvern. Fostul președinte al PNL consideră că un cabinet Ciucă ar fi doar „un prizonier al PSD” dacă ar fi susținut de social-democrați.

De altfel, Orban consideră președintele acționează „ca un factor distructiv” și că a distrus atât PNL, câr și coaliția. Acesta a mai spus că generalul Nicolae Ciucă nu este potrivit pentru funcția de prim-ministru.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a răbufnit la adresa lui Klaus Iohannis

Ludovic Orban a avut o răbufnire la adresa lui Klaus Iohannis, după ce președintele a propus formarea unui guvern minoritar PNL-UDMR, susținut de PSD. Fostul premier nu concepe o înțelegere între cele două partide, PNL și PSD.

„Sunt categoric împotriva oricăror înțelegeri cu PSD. De altfel, PNL, înainte de congres, a decis să interzică orice formă de colaborare cu PSD, la propunerea mea.

ADVERTISEMENT

Din păcate, a ordonat Iohannis, iar Biroul executiv, care practic nu este altceva decât un executant al comenzilor lui Klaus Iohannis, a aruncat în aer coaliția pe care am negociat-o cu mare dificultate și a adus învestirea guvernului la cheremul PSD.

Orice guvern care este învestit cu votul PSD nu poate face reforme reale, nu este altceva decât un prizonier al PSD. Să aduci România la cheremul PSD mi se pare catastrofal și eu nu voi fi părtaș la așa ceva”, a declarat Orban la Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a fost întrebat ce ar însemna ca PNL să guverneze alături de PSD: „O trădare atât față de alegătorii și simpatizanții PNL, pentru că noi ne-am prezentat ca fiind principala forță care se opune PSD”, a mai spus acesta pentru aceeași sursă.

Acesta a continuat și a mai spus că alegătorii nu au votat PSD  pentru ca acesta să facă alianță cu Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Totodată, guvernarea PNL împreună cu PSD ar însemna și „o trădare a alegătorilor PSD făcută de conducerea PSD, pentru că niciun alegător nu a votat PSD ca să facă alianță cu Iohannis”, mai spune Orban.

„Iohannis acționează ca un factor distructiv”

Fostul președinte al PNL a mai spus că președintele Iohannis a acționat în acest fel dintr-un interes personal pe care nu îl poate înțelege.

„Din păcate, Klaus Iohannis acționează ca un factor distructiv. Klaus Iohannis a distrus PNL, a distrus coaliția, a lăsat România fără guvern cu puteri depline din ambiția de a pune un președinte împotriva dorinței liberalilor, din dorința de a controla Justiția, dintr-un interes personal pe care eu nu pot să-l pricep”, a continuat Ludovic Orban.

Orban nu îl consideră pe generalul Ciucă potrivit pentru a fi premierul României. Acesta este de părere că în România este nevoie de o coaliție, întrucât aceasta presupune „dialog, flexibilitate, capacitatea de a lua decizii”.

În plus, „Iohannis pur și simplu nu dă nici două cepe degerate pe generalul Ciucă. Îl desemnează în condiții în care nu există soluții reale pentru a forma un guvern stabil, cu o majoritate parlamentară angajată în realizarea unor reforme extrem de importante”, a mai transmis Orban.

Ce spune Orban despre soluția propusă de Iohannis

Soluția de a-l desemna pe generalul Ciucă premier este, în opinia lui Orban, una improvizată, „un demers sortit eșecului”. Aceasta servește șefului statului pentru încercarea de „a-și repara imaginea profund deteriorată de gafele monumentale pe care le-a făcut”, este de părere Orban.

„Îl pune într-o situație penibilă (…) Este rău și dacă te votează PSD și dacă nu te votează, pentru că nu ai șansa unui guvern învestit fără PSD. Iar PSD nu va vota învestirea unui guvern minoritar decât dacă-l umilește și pe care îl va da jos atunci când interesele o cer.

Soluția cu care a venit Iohannis cu guvern minoritar este de fapt o soluție care prelungește criza politică, care nu oferă un răspuns pe termen lung și o abandonare inexplicabilă a tuturor angajamentelor luate în campania electorală, când ne aducem aminte că dl Iohannis ataca PSD de dimineața până seara și îi îndemna pe români să voteze împotriva PSD”, a continuat Ludovic Orban.

Ludovic Orban consideră că încă mai sunt șanse să se formeze o coaliție cu USR.

„Șanse de refacere a coaliției există atât timp cât pe de o parte cei care au făcut tot ce e posibil să alunge USR de la guvernare să nu mai respingă dialogul cu USR.

Florin Cîțu a făcut tot ce e posibil pentru a rupe orice punte de comunicare cu USR, prin epurarea politică a unor membri USR, au fost dați afară din toate demnitățile publice. Au fost decizii care au dus la ruperea aproape oricăror punți de comunicare”, a încheiat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”