News

Ludovic Orban a vorbit despre carantinarea localităților din România. Mesajul premierului

21.07.2020 | 21:34
Ludovic Orban a vorbit despre carantinarea localitatilor din Romania Mesajul premierului
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a dezvăluit că România nu se află în postura de a carantina niciun județ sau localitate.

Cu toate acestea, există patru localități din Argeș care sunt evaluate pentru a fi carantinate în viitor.

ADVERTISEMENT

Premierul României a adăugat că nu va mai tolera nerespectarea regulilor impuse de autorități în timpul pandemiei.

Ludovic Orban dă asigurări că nu vor fi carantinate, momentan, localitățile din România

În acest sens, oricine nu respectă regulile se poate aștepta la amenzi, sau chiar la dosare penale, după caz.

ADVERTISEMENT

În cadrul analizei efectuate am solicitat câteva lucruri importante pentru a creşte lupta împotriva coronavirusului. Avem  4.500 de persoane pozitive pentru care în perioada de până la adoptarea legii nu am avut temei pentru a dispune izolarea, tratamentului în cadrul instituţiilor spitaliceşti sau la domiciliu. De asemenea, vom accelera anchetele epidemiologice”, a declarat Orban, potrivit România TV.

Orban a cerut accelerarea anchetelor epidemiologică, în condițiile în care România se confruntă cu un număr record de cazuri de infectare cu Covid-19 la 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Accelararea anchetelor epidemiologice. Este foarte important să se emită deciziile adminstrative prin care să se impună izolarea la domiciliu timp de 14 zile pentru orice persoană care a intrat în contact cu o persoană confirmată. Am solicitat poliţiei să reia controalele prin care să se asigure că persoanele pentru care s-a dispus izolarea. Toți trebuie să respecte regulile” , a adăugat Ludovic Orban.

Orban nu crede că momentan există riscul ca o localitate să fie carantinată în România, din cauza Covid-19, însă acest scenariu ar putea fi aplicat în viitor:

ADVERTISEMENT

„Există această posibilitatea de a dispune carantina zonală pentru anumite zone unde există un risc mare de transmitere. Nu are nicio legătură cu marea şi cu muntele. Dacă într-o comună, oraş sunt mai multe de trei cazuri la mia de locuitori se pot impune măsuri pentru a putea contracara riscul de răspândire a virusului. Nu suntem în situaţia de a carantina niciun judeţ. În Argeş există patru localităţi care sunt evaluate, momentan nu s-a luat nicio decizie”.

ADVERTISEMENT