News

Ludovic Orban a votat în Capitală: ”Am convingerea că referendumul va trece”

26.05.2019 | 09:18
Ludovic Orban a votat in Capitala Am convingerea ca referendumul va trece

Ludovic Orban a votat astăzi în Capitală, în jurul orei 09:00. Președintele Partidului Național Liberal (PNL) a spus că are încredere că românii vor vota atât la referendumul pentru justiție, cât și la alegerile europarlamentare, așa cum a făcut el. Liderul partidului din opoziție a lansat și un atac la adresa guvernului.

Ludovic Orban a votat pentru o țară condusă de oameni cinstiți

Orban a vorbit despre importanța acestui vot pentru România și reprezentativitatea ei în Europa. A spus că românii ar trebui să fie conduși de oameni cinstiți, și nu de hoți. Orban a declarat că și-ar dori ca țara noastră să fie privită mai bine de către Uniunea Europeană și să nu mai existe discriminare din cauza unor politicieni care calcă legile justiției în picioare.

”Mi-am exercitat dreptul la vot atât la referendum, cât și la alegeri. România trebuie să fie condusă de oameni cinstiți, nu de hoți. Am votat pentru ca guvernul să nu mai emită ordonanțe de urgență, să calce justiția în picioare. Oameni de calitate, oameni care pot fi apreciați la nivel european. România are nevoie de oameni care să așeze țara la masa, ca partener egal. 

Orban crede că referendumul va trece. Sursa foto: Gândul.info

Orban are convingerea că referendumul va trece

Adevărații deținători ai puterii publice în România sunt cetățenii români. Votul este cea mai puternică armă pe care o are la dispoziție fiecare cetățean român. Românii nu se vor lăsa manipulați, intimidați și își vor exercita dreptul de vot. Am convingerea că referendumul va trece și că oamenii își vor exprima voința la acest referendum. Majoritatea vor ca la conducerea țării să fie oameni cinstiți și corecți. Oricine săvârșește acte de corupție să plătească”, a declarat Orban după ieșirea din secția de vot.

Urnele s-au deschis la ora 7 dimineața și se vor închide la ora 21. Peste 50.000 de polițiști sunt mobilizați în ziua alegerilor pentru a asigura siguranța cetățenilor. Ministerul de Interne a declarat că dintre aceștia, 37.000 se vor afla pe parcursul întregii zile în jurul secțiilor de votare.