News

Ludovic Orban acuză USR de blat cu PSD. Cătălin Drulă, reacție dură: ”O minciună ordinară!”

21.10.2020 | 10:10
Ludovic Orban acuza USR de blat cu PSD Catalin Drula reactie dura O minciuna ordinara
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a lansat acuzații directe la adresa celor de la USR după alegerea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Premierul i-a acuzat pe partenerii de alegeri din Capitală că au făcut blat cu PSD, marți, în Parlament, atunci când fostul ministru al Justiției a fost ales în acel consiliu.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile liderului PNL nu au rămas fără reacții, iar dinspre USR a venit o replică extrem de dură. Liberalii sunt acuzați că ei au fost cei care au votat cu Iordache.

Ludovic Orban acuză USR de blat cu PSD în Parlament

Miercuri dimineață, premierul Ludovic Orban i-a acuzat direct pe cei de la USR, parteneri cu PNL la alegerile locale din București, că au votat cot la cot cu PSD în Parlament, la votul pentru Consiliul Legislativ, acolo unde a fost ales ”inamicul” Florin Iordache.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce s-a întâmplat ieri, în Parlament, arată, o dată în plus, că această majoritate toxică este nocivă pentru țară. Să-l pui președinte la Consiliul Legislativ pe violatorul Justiției independente din România, cel care a scos milioane de oameni în stradă…Mie îmi arată că cei care au votat ieri cu PSD sunt în pragul nebuniei.

PNL a avut candidat pe domnul Zegrean și toate voturile obținute de candidatul nostru au fost din partea parlamentarilor PNL.

ADVERTISEMENT

După cum arată rezultatele, nu există altă variantă, dacă ne uităm la voturile obținute de Iordache și de candidatul USR, altă concluzie nu se poate trage (au votat împreună PSD și USR)”, a spus Ludovic Orban.

Reacție dură de la USR: ”O minciună ordinară”

În ceea ce-i privește, cei de la USR vin cu o replică acidă față de poziția liberalilor și spun că aceste acuzații nu sunt decât parte dintr-un atac de campanie murdar.

ADVERTISEMENT

”Este o minciună ordinară, un atac de campanie murdar. Niciun USR-ist nu a votat în vecii vecilor cu Iordache. Poate de la PNL au votat. Cel puțin 20 de liberali l-au votat pe domnul Iordache. Noi l-am votat pe domnul Zegrean.

M-a mirat faptul că domnul Zegrean a primit așa de puține voturi. Mi se pare cu atât mai revoltător că domnul Orban lansează un asemena atac. M-aș lăsa strâns de ușă, dar nu l-aș vota niciodată pe domnul Iordache. Sunt acuzații mincinoase.

Toată lumea își dă seama că USR nu poate vota cu Iordache. Cred că a fost un troc PSD-PNL care a eșuat”, a spus Cătălin Drulă (USR, deputat, la Digi24.

ADVERTISEMENT