News

Ludovic Orban, acuze față de tabăra Cîțu: “Trebuie să înceteze utilizarea pârghiilor guvernamentale pentru reprimarea celor care mă susțin”

Ludovic Orban, candidat la funcția de lider al PNL la congresul din toamnă a acuzat tabăra adversă din partid, spunând: "Ar trebui să înceteze utilizarea pârghiilor guvernamentale pentru reprimarea colegilor care mă susțin".
09.07.2021 | 21:03
Ludovic Orban acuze fata de tabara Citu Trebuie sa inceteze utilizarea parghiilor guvernamentale pentru reprimarea celor care ma sustin
ADVERTISEMENT

Orban s-a comparat acum cu câteva zile cu Cristiano Ronaldo, adresându-se colegilor din PNL, făcând aluzie la faptul că odată ce starul portughez a părăsit Real Madrid, clubul nu a mai reușit să câștige Liga Campionilor.

Bătălia politică dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban are puternice ecouri în rândul organizațiilor PNL din țară. La Vaslui, victoria lui Nelu Tătaru, susținător al prim-ministrului, a fost puternic contestată de către colegi, vorbindu-se de fraudarea procesului electoral.

ADVERTISEMENT

Orban, acuze față de tabăra Cîțu: “Să înceteze utilizarea pârghiilor guvernamentale pentru reprimarea susținătorilor mei”

În cadrul unui discurs ținut în județul Olt, Ludovic Orban a formulat acuze față de tabăra care îl susține pe actualul prim-ministru, Florin Cîțu.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a subliniat faptul că după congres niciun susținător al contracandidatului său nu va avea de înfruntat consecințe negative, competiția internă fiind una care trebuie să întărească partidul.

ADVERTISEMENT

“Am dat un exemplu la congresul trecut în care nu l-am eliminat pe contracandidatul meu de atunci Cristian Bușoi, dimpotrivă(…) A fost spijinit chiar dacă a candidat în competiţie cu mine, de asemenea, mulţi colegi care nu m-au sprijinit şi l-au sprijinit pe Cristian Buşoi.

La fel se va întâmpla şi după 25 septembrie(…) E normală susţinerea pe care o are Dan Vâlceanu pentru Florin Cîţu. Nimeni nu va avea de suferit de pe urma faptului că l-a sprijinit pe Florin Cîţu după ce voi câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Președintele Camerei Deputaților și-a nuanțat declarația, explicând totuși că există o condiție pentru care membri partidului să nu aibă de suferit din această competiție.

“Dar, cu o singură condiţie, să nu facă rău colegilor lor de partid care mă sprijină în această competiţie electorală, asta este condiţia şi vă puteţi da seama de ce spun acest lucru.

ADVERTISEMENT

Nu cred că este normal ca membri ai PNL să fie daţi afară din funcţii, sigur ne-am obişnuit cu lucrul ăsta când este la putere PSD, dar nu este normal să avem colegi în PNL care să fie daţi afară doar pentru faptul că susţin candidatura mea.

Eu atrag atenţia că trebuie să înceteze orice fel de utilizare a pârghiilor de putere guvernamentale administrative pentru a reprima colegi care îmi susţin candidatura”, a adăugat Orban.

ADVERTISEMENT