Sport

Ludovic Orban, despre conflictul dintre FCSB și Steaua pentru stadionul din Ghencea: ”Clubul armatei nu este proprietar”. Replică dură: “A ales tabăra infractorilor”

Noul stadion din Complexul Sportiv Ghencea a ajuns sămânță de scandal, între FCSB și Steaua, dar și subiect de meditație și discuții pentru politicienii din țara noastră. Ludovic Orban a dat verdictul.
07.05.2022 | 18:13
Ludovic Orban despre conflictul dintre FCSB si Steaua pentru stadionul din Ghencea Clubul armatei nu este proprietar Replica dura A ales tabara infractorilor
ADVERTISEMENT
07-05-2022
15:14

Suporterii CSA Steaua, răspuns vehement pentru Ludovic Orban

Suporterii echipei CSA Steaua au reacționat vehement după ce fostul premier Ludovic Orban a spus că FCSB ar trebui să joace în Ghencea meciul cu CFR Cluj, deoarece clubul armatei nu este proprietarul stadionului, ci doar administratorul.

”Ludovic Orban a ales tabăra infractorilor și a ajuns să facă lobby pentru aceștia. Într-o postare pe Facebook, el cere ca o presupusă ‘finală de campionat’ să se joace pe Ghencea, dar face câteva greșeli imense de logică: Clubul Sportiv al Armatei Steaua este beneficiarul stadionului, nu administrator, ar trebui să citească mai bine actele.

Vorbește de ‘șmecherie de doi bani’, dar uită de tertipurile pe care clubul infractorilor le folosește în a amâna un proces în care statul are de recuperat 37 de milioane de euro din partea unui club ce a folosit ilegal marca și brandul Steaua.

Steaua nu are voie să joace în Liga 1 din cauza legii ce îi cere o altă organizare, nu pentru că este de drept public! Ori, dacă cineva se uită puțin pe lege, va vedea că se poate schimba definiția ligii profesioniste și atunci va avea dreptul să joace.

Ce rivalitate să existe între cel mai galonat club sportiv din România, câștigătorul Cupei Campionilor Europeni, și un club înființat în 2003? ‘Chiar dacă a câștigat procesul’. Serios? Ați citit vreodată, domnule Orban, ce a câștigat?

Cu alte cuvinte, dumneavoastră îi îndemnați pe aceștia să continue acest furt. Da, citiți bine, este un furt și un abuz, clubul infractorilor comunică peste tot că este Steaua, deși instanțele din România îi interzic acest lucru. TOATE SENTINȚELE SUNT DEFINITIVE!

În acest moment, se judecă doar pentru a plăti prejudiciul adus statului român, prejudiciu stabilit la 36 de milioane de euro, furt pe care avocații clubului Fcsb l-au recunoscut, dar trag de timp inventând alte procese ce tărăgănează acest proces.

Dacă acest meci s-ar juca pe stadion și apoi avocații infractorilor vor folosi acest argument în proces ‘noi suntem continuatoarea Stelei, că așa zice Orban’, cum mai recuperează statul acel prejudiciu? Însăși discuția aduce un prejudiciu de imagine clubului Steaua, înțelegeți domnule Orban, apărător al infractorilor?

Și, dacă tot suntem aici, cine v-a rugat să le puneți o vorbă bună nu v-a explicat că CSA este forma de organizare la fel cum este FC, AS, CS? Mai mult, Fcsb este un nume, nu un acronim, scrieți corect măcar, ori CSA Steaua și FC Fcsb, ori Steaua și Fcsb.

Cu siguranță că nu v-au zis că nici pe Stadionul Steaua și nici pe Arena Națională nu au plătit și doar instanța i-a obligat să o facă. Și au uitat cu siguranță să spună că sunt în proces în continuare cu statul, în speța Mapn, prin Csa Steaua. Dar nu contează, poate primiți câteva likeuri/voturi”, au scris fanii pe pagina de Facebook AS47.

 

FCSB nu este primită în Ghencea, deși patronul Gigi Becali și ceilalți oficiali ai vicecampioanei fac eforturi considerabile pentru ca echipa lor să joace pe noul stadion Steaua.

Ludovic Orban: ”Decizia corectă e una singură”

Pe 27 noiembrie 2020 reprezentanții autorităților statului predau stadionul Steaua către Clubul Sportiv al Armatei. Între cei prezenți la eveniment s-a regăsit și prim-ministrul României de atunci, Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

În discursul său, politicianul spunea: ”Sperăm că va găzdui (stadionul – n.r.) echipe care să facă performanță la nivel european”.

După un an și jumătate de la predarea arenei, aceasta găzduiește doar meciurile echipei de fotbal din liga a doua, Steaua, și ale echipei de rugby a clubului militar.

ADVERTISEMENT

Azi, Ludovic Orban a decis să facă lumină cu privire la dreptul de proprietate a stadionului din Complexul Sportiv Ghencea și la cine poate solicita închirierea lui.

”Clubul armatei nu este proprietar, ci doar administrator al stadionului, care este în proprietatea statului. Iar decizia corectă (de închiriere a arenei – n.r.) nu poate fi decât una singură: găzduirea meciului FCSB- CFR Cluj de stadionul din Ghencea”, a precizat Orban, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Meme Stoica spune că FCSB a făcut o ofertă de nerefuzat, oficialii Stelei neagă

Managerul general al echipei FCSB, Meme Stoica, a anunțat în urmă cu două zile că clubul pe care îl reprezintă ar fi făcut o ofertă de nerefuzat către Clubul Sportiv al Armatei, administratorul stadionului Steaua.

Concret, oficialul vicecampioanei susținea că finanțatorul Gigi Becali este dispus să ofere o sumă dublă față de cea pe care o achită pentru fiecare meci disputat pe Arena Națională (15.000 de euro fără TVA).

ADVERTISEMENT

Replica nu s-a lăsat prea mult așteptată. Iulian Miu, oficial al clubului militar, spune că pe adresa clubului din Ghencea nu a venit nicio solicitare oficială din partea FCSB.

”Eu nu am văzut. Să vedem oficial şi după mai discutăm. Vine o solicitare, se analizează şi se dă un răspuns. N-a venit nimic. Nu ştiu, n-am văzut. Sunt atâtea stadioane. 

Să tragem aer în piept, să fim calmi. Vedem, aşteptăm solicitări şi se va lua o decizie, clară şi concretă. Să se facă solicitarea. Aici sunt nişte procese care sunt încă pe rol, se judecă şi atunci lucrurile sunt clare”, a reacționat Miu, la Orange Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 2,45 este cota pentru ”2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT