News

Ludovic Orban, amenințări directe pentru patronii de cluburi de pe litoral: „Dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”

10.07.2020 | 13:59
Ludovic Orban amenintari directe pentru patronii de cluburi de pe litoral Daca nu se potolesc vom inchide aceste cluburi
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban nu a mai ezitat și a transmis o serie de amenințări directe pentru patronii de cluburi de pe litoral. Acesta a mai spus că la mare vor fi făcute controale “la sânge” care să ducă la amendarea celor care nu respectă legea.

Premierul spune că dacă antreprenorii  de pe litoral „nu se potolesc”, atunci cluburile lor vor fi închise. Orban a fost prezent pe şantierul Podului suspendat peste Dunăre prin Măcin-Smârdan.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost întrebat chiar de jurnaliştii prezenți acolo ce măsuri vor fi luate pe litoral, având în vedere că se anunţă un weekend aglomerat, pentru ca staţiunile de la malul mării să nu se transforme în focare de Covid-19.

Cum îi amenință Ludovic Orban pe patronii de cluburi de pe litoral

“Controale la sânge, care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi inclusiv la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţii economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă regulile.

ADVERTISEMENT

Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea şi patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”, a fost răspunsul lui Orban.

De altfel, în ultimele weekenduri, pe reţele de socializare au apărut imagini atât din Mamaia, cât şi din Vama Veche, cu oameni care nu respectau distanţa fizică, care dansau pe plajă şi pe faleză, fără a respecta măsurile de protecţie cerute de autorităţi.

ADVERTISEMENT

O terasă din staţiunea Mamaia a și fost închisă temporar de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa până la remedierea deficienţelor şi amendată cu 20.000 de lei.

De asemenea, echipele de control din mai multe instituţii au dat în ultimele 24 de ore amenzi de peste 173.000 de lei pe litoral, în cadrul unei acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară pentru prevenirea şi limitarea infectării cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti din cadrul IPJ, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului au continuat activităţile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum pieţe, terase sau cluburi în aer liber, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Astfel, la nivelul judeţului Constanţa au fost verificate 115 societăţi comerciale şi au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 173.000 de lei, dintre care 43 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, nouă pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, şase pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi şase pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.

“Totodată, în urma unui control efectuat la o societate comercială cu punctul de lucru în staţiunea Mamaia, s-a dispus aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei şi suspendarea activităţii operatorului economic până la remedierea deficienţelor, conform Ordonanţei 21/1992, de către lucrători din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

ADVERTISEMENT