News

Ludovic Orban anticipează prăbușirea PNL la alegerile europarlamentare: ”Vă las scris, vor lua sub 15%”

Ludovic Orban, fostul lider al liberalilor, anticipează prăbușirea PNL la alegerile europarlamentare. ”Vă las scris, vor lua sub 15%”, spune acesta.
24.04.2023 | 23:10
Ludovic Orban anticipeaza prabusirea PNL la alegerile europarlamentare Va las scris vor lua sub 15
Ludovic Orban spune că PNL se va prăbuși la europarlamentare: ”Vor lua sub 15%”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, este de părere că PNL se va prăbuși la alegerile europarlamentare de anul viitor. În același timp, fostul premier anticipează și un final politic pentru premierul Nicolae Ciucă.

Ludovic Orban spune că PNL se va prăbuși la europarlamentare: ”Vor lua sub 15%”. Ce se va întâmpla cu Nicolae Ciucă, în opinia acestuia

În opinia fostului președinte al PNL, schimbarea lui Nicolae Ciucă din fruntea liberalilor devine probabilă după europarlamentare. Atunci, spune Orban, cei de la PNL vor lua decizia când vor vedea ce rezultat catastrofal vor obţine.

ADVERTISEMENT

Cele mai recente sondaje de opinie indică un Partid Național Liberal mult în spatele PSD-ului, în jurul a 20 – 21%. Fostul șef al liberalilor, Ludovic Orban, crede că, în realitate, scorul partidului aflat la guvernare este mult mai mic.

Se visează la peste 20%, dar PNL va lua sub 15% la europarlamentare, vă las în scris”, a spus Orban, conform ziare.com. Despre schimbarea lui Nicolae Ciucă din fruntea PNL, Orban spune că devine tot mai iminentă și că în prezent partidul acționează sub ordinele lui președintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă s-a trezit preşedinte de partid, nu cred că şi-a dorit, nu a avut nicio legătură cu PNL, nu cunoaşte nici azi PNL, şi deşi este premier nu conduce PNL.

Predicţia mea este că e foarte greu de imaginat că Ciucă, după ce nu va mai fi premier, va fi schimbat imediat. Schimbarea lui devine mult mai realizabilă după europarlamentare când vor vedea ce rezultat catastrofal va obţine PNL”, mai punctează Orban.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, despre posibila comasare a alegerilor: ”Singura strategie a PNL ca să nu se prăbușească foarte grav”

În ultimele săptămâni, PNL a insistat pe lângă partenerii de coaliție pentru o comasare a alegerilor din 2024. Liderul Forţa Dreptei spune că asta este singura strategie a PNL ca să nu se prăbuşească foarte grav.

”Asta este şmecheria pe care o pune la cale, singura strategie a PNL ca să nu se prăbuşească foarte grav. Miza este foarte simplă, că la ora actuală PNL are 1.250 de primari, PSD are vreo 1.450 de primari.

ADVERTISEMENT

Ei încearcă să îşi crească scorul politic pe ideea că primarul trage pentru el şi va trimite oamenii să voteze nu numai pentru primar şi lista de consilieri dar îi va convinge să voteze, pe linie, şi la Camera Deputaţilor şi la Senat cu partidul căruia îi aparţine primarul. Asta este socoteala, nu există nicio altfel de socoteală”, a spus Orban.

ADVERTISEMENT