News

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre Bacalaureat și Evaluarea Națională. Cum vor fi protejați elevii

07.05.2020 | 14:54
Ludovic Orban anunt de ultima ora despre Bacalaureat si Evaluarea Nationala Cum vor fi protejati elevii
ADVERTISEMENT

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut un anunț de ultimă oră extrem de important despre Bacalaureat și Evaluarea Națională. Liderul Executivului a explicat cum vor fi protejați elevii în clasele de examen.

Ludovic Orban anunț de ultimă oră despre Bacalaureat și Evaluarea Națională. Cum vor fi protejați elevii

Examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională, programate în luna iunie, reprezintă un test uriaș pentru autoritățile statului, într-un context în care pandemia de coronavirus este departe de final.

ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban dă asigurări tuturor părinților că niciun elev nu va avea de suferit, iar oficialii statului român vor lua cele mai stricte măsuri pentru a preveni infecția cu COVID-19.

Elevii și cadrele didactice vor purta măști în clase, iar între cei examinați ar putea exista o separare printr-un plexiglas.

ADVERTISEMENT

”În acest moment putem spune că noi avem o legislație bună. Copiii s-au pregătit ani buni pentru această formă de evaluare.

Practic, elevii s-au pregătit pentru examene și prin lege ele le influențează viitorul. Noi vom lua măsurile necesare, dezinfectarea școlilor, un număr mic de copii în clasă.

ADVERTISEMENT

Suntem pregătiți să luăm și alte forme precum separare cu plexiglas. Nu cred că există riscuri și nu cred că părinții trebuie să se teamă. Le vom organiza astfel încât elevii să nu se infecteze”, a declarat Orban joi, la Craiova, după o vizită la uzinele Ford.

Când au loc examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională

La începutul lunii mai, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureatul vor începe la 15 iunie, respectiv 22 iunie, așa cum s-a stabilit deja, și a explicat cum se vor desfășura examenele naționale.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a explicat de ce nu s-a luat în calcul anularea examenele naţionale, așa cum au făcut alte țări, iar diploma să se acorde în funcție de mediile din anii de studiu.

”Sunt voci care susţin acest lucru şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin tocmai că nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale, mai ales la Evaluarea Naţională.

Am primit la minister numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la Evaluarea Naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu.

Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care susţin Evaluarea Naţională sunt avantajaţi pe baza mediilor din V-VIII. Dar trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor“, a explicat Monica Anisie

ADVERTISEMENT