News

Ludovic Orban, anunț devastator pentru acești salariați: “Nu mi se pare normal să fie scutiți de la plata impozitului”

01.06.2019 | 20:30
Ludovic Orban anunt devastator pentru acesti salariati Nu mi se pare normal sa fie scutiti de la plata impozitului

Ludovic Orban le-a pus gând rău IT-iștilor. Acesta a declarat că nu este normal să fie scutiți de la plata impozitelor, idee pe care o împărtășesc și foarte mulți votanți PSD sau chiar formatori de opinie care îi susțin pe social-democrați. Analiștii politici remarcă această poziție a liberalului, mai ales că PNL a criticat PSD pentru că la rândul său s-a luat de IT-iști și corporatiști.

Ludovic Orban le-a pus gând rău IT-iștilor

Nici nu bine a trecut săptămâna de la alegerile europarlamentare că deja câștigătorii fac planuri de guvernare și vin cu tot felul de idei. După ce Rareș Bogdan a declarat că vrea să taie pensiile speciale, inclusiv pe cele ale magistraților, acum Ludovic Orban declară că nimeni nu trebuie să fie scutit de la plata impozitelor în România.

Orban a fost prezent la Mediaș unde a vorbit despre planul PNL pentru România și despre provocările pe care românii le vor avea de acum înainte. A spus și că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă va fi depusă în Parlament până la finalul acestei sesiuni plenare, căi în curând parlamentară intră în vacanță.

Ludovic Orban și PNL pregătesc o adevărată revoluție în politica românească. Sursa foto: România Liberă

Ludovic Orban se solidarizează cu muncitorii de rând

De departe, declarația care a surprins cel mai mult a fost cea în care i-a atacat pe IT-iști. ”Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer.

De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban la Mediaș, în Sibiu.