News

Ludovic Orban, anunț foarte important despre moțiunea de cenzură: “Marți o înregistrez”

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a oferit un anunț important în legătură cu moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Cițu, declarând: "marți o voi înregistra".
06.09.2021 | 22:49
Ludovic Orban anunt foarte important despre motiunea de cenzura Marti o inregistrez
ADVERTISEMENT

În contextul depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului Cîțu, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a fost extrem de categoric spunând că nu vor renunța la actualul premier.

Calendarul moțiunii de cenzură a fost amânat de mai multe ori în ultimele zile după ce aceasta a fost înregistrată vinerea trecută la Parlament.

ADVERTISEMENT

Orban, veste importantă despre moțiune: “Marți o voi înregistra”

“Eu în calitate de președinte al Camerei Deputaților dacă nici mâine în birourile permanente nu se întrunește cvorumul, voi înregistra moțiunea de cenzură. Mi-e rușine de ce se întâmplă și de ceea ce fac colegii din Parlament.

Cum să se ceară două săptămâni să se verifice veridicitatea semnăturilor? Asta înseamnă că niciodată nu vom mai putea face nimic dacă analizăm semnăturile.

ADVERTISEMENT

Eu respect Constituția. În orice țară democratică, orice om care încalcă prevederile legii și Constituției este discreditat de către opinia publică”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Ludovic Orban, despre o alianță cu PSD: “Sunt categoric împotrivă, ar fi catastrofal”

“Vom repara această ruptură concentrându-ne pe aplicarea programului de guvernare. Trebuie refăcută coaliția de guvernare cât mai repede posibil, trebuie reînvestit un Guvern care trebuie să pună în practică programul de guvernare, asta trebuie să faci când ești la guvernare.

ADVERTISEMENT

Reforma în educație, reforma în domeniul pensiilor, trebuie să se facă dreptate în rândul pensionarilor, după trebuie luptat împotriva unor fenomene foarte nocive, inflația.

Cum să te faci că nu vezi inflația? Trebuie să ai o politică comună cu BNR, inflația este o taxă invizibilă, un mod de a scoate bani din buzunare, trebuie găsite soluții la toate problemele. Am promis ajutorul acordat firmelor din Horeca.

ADVERTISEMENT

Despre consumatorul vulnerabil, premierul Cîțu și Ministerul Muncii aproape mă ceartă în legătură cu această lege.

Guvernul a venit astăzi cu proiecte de amendare a legii consumatorului, iar culmea, trebuie să știți că ea a plecat din Guvern cu termen de aplicare 1 septembrie 2022, nu 2021.

Va fi adoptată legea, au venit acum propunerile Guvernului de îmbunătățire, le voi citi în profunzime, sunt convins că vom adopta cât mai repede această lege.

Sunt categoric împotriva unei alianțe cu PSD și pe față și pe spate, propunerea este să refacem coaliția de guvernare. Dacă cineva vrea Guvern cu PSD sau speră că poate să reziste la putere alături de PSD fără să facă rău României, să vină să îmi zică.

Dacă USR rămâne în opoziție, singura variantă e să faci înțelegere cu PSD, ceea ce este catastrofal. Nu poți să pui împreună două partide antinomice cu programe de guvernare total diferite”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT