ADVERTISEMENT
News

Ludovic Orban, anunț important. Ce se întâmplă de astăzi în toate secțiile ATI din țară

Autor: Robert Cristea | 16.11.2020 | 09:19
Ludovic Orban, anunț important. Ce se întâmplă de astăzi în toate secțiile ATI din țară
Ludovic Orban, anunț important. Ce se întâmplă de astăzi în toate secțiile ATI din țară

Ludovic Orban a făcut un anunț important în legătură cu secțiile de terapie intensivă (ATI) din România. Măsura vine ca o reacție după tragedia din Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

Premierul spune că de astăzi, 16 noiembrie, încep controalele la toate secțiile de terapie intensivă din țară.

Decizia vine după ce Orban s-a întâlnit duminică dimineaţa cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şeful IGSU, Dan Paul Iamandi, şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Ludovic Orban anunță controale la ATI

Primarul din Timișoara a furat startul. Dominic Fritz a spus încă de sâmbătă seara că vor fi făcute verificări de urgență la spitalele din oraș.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit cu directorii spitalelor din subordinea Primăriei și le-am cerut să se verifice mâine și poimâine (duminică și luni – n.r.), cu sprijinul ISU, buna funcționare a instalațiilor de oxigen și a celor electrice, precum și procedurile de intervenție în caz de incendiu.

Pacienții și cadrele medicale trebuie să fie în siguranță, pentru ca toate puterile lor să se poată concentra pe lupta cu virusul care a produs deja prea multă durere”, a anunțat Dominic Fritz.

Premierul Ludovic Orban a transmis duminică că are informaţii conform cărora în interiorul spitalului au fost făcute lucrări de construcţie fără avizul DSP și ISCIR.

ADVERTISEMENT

„Au fost lucrări de construcţie, acolo au fost mutaţi pacienii de la Secţia ATI la etajul trei, la etajul doi. Este clar că nu au avut niciun fel de aviz din partea DSP. Dar, repet, este o anchetă în curs, care este preluată de Parchetul General”, a declarat Orban.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a contrazis pe premier. Acesta susține că există acele avize și autorizația DSP care demonstrează că secția ATI de la etajele 2 și 3 din Spitalul Județean Neamț funcționa legal.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!