News

Ludovic Orban, anunț important în legătură cu viitoarele amenzi din starea de alertă: ”Va exista o perioadă de avertizare”

16.05.2020 | 11:57
Ludovic Orban anunt important in legatura cu viitoarele amenzi din starea de alerta Va exista o perioada de avertizare
Ludovic Orban, anunț important în legătură cu viitoarele amenzi din starea de alertă: ”Va exista o perioadă de avertizare”. Sursa foto: INQUAM PHOTO/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a făcut anunț extrem de important în legătură cu viitoarele amenzi din starea de alertă. Premierul a spus că, spre deosebire de starea de urgență, acum va exista o etapă de avertizare și informare în legătură cu viitoarele sancțiuni.

Ludovic Orban, anunț important în legătură cu viitoarele amenzi din starea de alertă: ”Va exista o perioadă de avertizare”

În cursul zilei de sâmbătă, premierul Ludovic Orban a fost prezent la Vama Albiţa, acolo unde a revenit în țară echipa de cadre medicale care s-a aflat în Republica Moldova pentru a ajuta în lupta cu coronavirusul.

ADVERTISEMENT

La finalul primirii medicilor din prima linie a luptei cu COVID-19, Ludovic Orban a vorbit în fața presei despre situația amenzilor din România după instaurarea stării de alertă.

Șeful Executivului a dat asigurări că înainte de aplicarea sancțiunilor va exista o perioadă de informare și de avertizare a cetățenilor în legătură cu respectarea regulilor.

ADVERTISEMENT

”Sancțiuni există și vor exista. De asemenea, o să fie și o perioadă de informare, de avertizare a cetățenilor. Apoi, cei care nu respectă legea vor fi supuși sancțiunilor aferente.

Nu poți să arăți o lipsă de respect față de majoritatea românilor care respectă legea în această perioadă”, a spus Ludovic Orban la Vama Albița.

ADVERTISEMENT

Ce spune Orban de redeschiderea turismului în România

Tot sâmbătă, premierul Ludovic Orban a mai spus că odată cu 1 iunie va fi reglementată funcționarea sectorului turismului și a precizat că intenția autorităților este să deschidă sezonul estival.

Întrebat de presă când va fi deschis sezonul estival, Ludovic Orban a declarat: ”Probabil după 1 iunie vom reglementa acest sector. Dacă nu există o răspândire mare a virusului, intenția noastră este ca, în condiții stricte, să permitem deschiderea sezonului estival”. a mai spus premierul României.

ADVERTISEMENT

Premierul a mai precizat că acum hotelurile se pot deschide, bucătăriile din cadrul lor pot funcționa, dar masa poate fi servită doar în regim de roomservice.

ADVERTISEMENT