News

Ludovic Orban, anunţ neaşteptat. Ce spune despre candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024

24.03.2021 | 10:57
Ludovic Orban anunt neasteptat Ce spune despre candidatura sa la alegerile prezidentiale din 2024
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban nu exclude o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale din 2024. Ba chiar susține că a luat în calcul această variantă când s-a înscris în cursa pentru șefia Partidului Național Liberal.

Știu că odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal trebuie să iau foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României”, a explicat fostul premier în emisiunea moderată de Denise Rifai.

ADVERTISEMENT

La polul opus, PSD se gândește serios să arunce în luptă un candidat din afara partidului. „Trebuie să fim deschiși, societatea se transformă”, a subliniat Marcel Ciolacu într-un interviu acordat recent.

Ludovic Orban ar vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024

E prematur, cum a spus colegul meu Florin Cîţu, să vă dau un răspuns. Sunt conştient de faptul că, odată înscris în lupta pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, odată cu acest mandat, trebuie să iau în calcul şi candidatura la Preşedinţia României.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Partidului Naţional Liberal va trebui să intre în lupta pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Sigur, pe de altă parte, sunt un om care am în vedere toate alternativele, în politică e bine să ai o gândire strategică.

Răspunsul este că ştiu că odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal trebuie să iau foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu vrea ca PSD să aibă un candidat din afara partidului

Chestionat pe marginea subiectului, Marcel Ciolacu și-a anunțat intenția de a schimba paradigma conform căreia președintele partidului trebuie să intre automat în cursa pentru Palatul Cotroceni. Prin urmare, nu este exclus ca PSD să meargă pe mâna unui candidat din afară.

Sunt multe alte lucruri de făcut. E evident că am pornit o reformă, o schimbare în interiorul partidului. Dar mai sunt foarte multe de făcut de-acum încolo.

ADVERTISEMENT

Și pe plan organizatoric, și îmi doresc cât mai rapid să funcționeze Consiliul Național, să începem să funcționăm în interiorul departamentelor și aici vom veni cu o noutate: în interiorul departamentelor nu vor fi numai membri ai PSD, avem de repornit Institutul Social Democrat unde, din nou, elita stângii să vină să predea atât candidaților sau aleșilor locali ai PSD, dar și celor care își doresc acest lucru.

Sunt multe alte provocări, plus actuala coaliție, fiindcă ăsta este rostul unui partid de opoziție, de a monitoriza guvernarea și ce fac cei de Dreapta în acest moment. Cred că nu este prioritatea zero cine va candida, dacă eu voi candida.

Prioritatea zero o văd prin această schimbare de paradigmă în interiorul partidului care nu s-a dovedit eficientă, pentru că sunt patru rânduri de alegeri pierdute, înseamnă că trebuie schimbat ceva.

Am zis că îmi asum trecutul, dar asta nu înseamnă că trebuie să fac aceleași greșeli.  Vom vedea la momentul oportun. În acest moment, dacă vreți un răspuns direct (n.r. referitor la candidatura sa), răspunsul este nu”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT