News

Ludovic Orban anunță posibila obligativitate a purtării măștii de protecție și în aer liber. Măsuri și pentru litoral

27.07.2020 | 12:08
Ludovic Orban anunta posibila obligativitate a purtarii mastii de protectie si in aer liber Masuri si pentru litoral
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban anunță că în aceste zile se discută la nivelul autorităților despre obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber.

Îngrijorați de evoluția pandemiei de Covid-19 din România și nemulțumiți de faptul că o parte dintre cetățeni refuză să respecte regulile de distanțare, liberalii anunță noi măsuri restrictive.

ADVERTISEMENT

După ce le-au impus în spațiile închise, guvernanții vor să facă, măștile de protecție, obligatorii și în aer liber.

Ludovic Orban, despre obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber

Într-o perioadă în care se confruntă cu o explozie a îmbolnăvirilor considerabil mai intensă decât în perioada stării de urgență, autoritățile plănuiesc o nouă măsură care ar putea trezi nemulțumirea celor care contestă pericolul sau chiar existența noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de luni, după o reuniune cu liderii PNL, șeful Guvernului a vorbit despre obligativitatea de a fi purtată masca de protecție inclusiv în aer liber.

Astfel, momentan, oficialii din Executiv și din Sănătate se gândesc să aplice măsura în spațiile în care este foarte aglomerat, cum ar fi, de exemplu, piețele și unde factorii de decizie ar dori ca oamenii să umble cu masca pe față.

ADVERTISEMENT

”Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise”, a declarat, în acest sens, Ludovic Orban, conform Știripesurse.

Din primele informații, se pare că Guvernul dorește să impună această nouă restricție cât mai repede posibil, chiar din această săptămână, dacă se poate.

ADVERTISEMENT

Măsuri restrictive și pentru litoral pregătite de Guvern

În acest moment, o altă măsură aflată în analiză pe masa Guvernului este limitarea programului teraselor de pe litoralul Mării Negre.

”Limitarea programului în cluburi, pe terase. Putem impune respectarea regulilor de distanțare. Este greu de identificat dacă un grup de persoane fac parte dintr-o singura familie sau nu.

Astfel vom impune măsuri de distanțare pentru toate persoanele. Am avut discuții cu mai multi prefecți care mi-au spus ca exista locuri în aer, în piețe, pe faleza, unde este risc de infectare” a mai spus premierul Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT