ADVERTISEMENT
News

Ludovic Orban anunță cine este de vină pentru creșterea cazurilor: ”Aceste grupuri nu respectă regulile”

Autor: Adrian Baciu | 16.11.2020 | 23:52
Ludovic Orban anunță cine este de vină pentru creșterea cazurilor: ”Aceste grupuri nu respectă regulile”
Ludovic Orban anunță cine este de vină pentru creșterea cazurilor: ”Aceste grupuri nu respectă regulile”. Sursa foto: hepta.ro

Premierul Ludovic Orban știe cine este de vină pentru creștere accelerată a cazurilor de COVID-19 în România, țara noastră confruntându-se cu peste 9.000-10.000 de infectări în ultimele zile ale săptămânii anterioare.

ADVERTISEMENT

În opinia șefului Executivului, există o serie de grupuri de cetățeni care nu respectă regulile și măsurile anunțate de autorități, iar asta conduce la această intensificare a pandemiei la nivel național.

Orban spune direct că ”o minoritate care nu respectă măsurile de protecție” este responsabilă de intensificarea crizei. Mai mult, premierul consideră că amenzile ar trebui să fie crescute în această perioadă.

Cine este de vină pentru creșterea cazurilor. Anunțul lui Ludovic Orban

Luni seară, după după vizita de lucru pentru evaluarea spitalelor din București, efectuată împreună cu primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, și cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, Ludovic Orban a vorbit și despre criza pandemiei de COVID-19 din România.

ADVERTISEMENT

La finalul vizitei prin unitățile medicale din Capitală, cei trei oficiali au susținut și o declarație de presă. La un moment dat, premierul a fost întrebat de un reporter care este cauza pentru care la nivel național numărul de infectări nu scade. În această chestiune, Orban a dat vina pe o parte a populaţiei.

”Nerespectarea regulilor de protecţie. Există anumite grupuri sociale, există o minoritate, fără discuție, care nu respectă regulile. Asta este!

Încercăm să utilizăm toate instrumentele legale, să mobilizăm toate forţele de ordine pe care le avem pentru a putea asigura respectarea regulilor de protecţie şi pentru a sancţiona încălcarea regulilor de protecţie acolo unde ele sunt întâlnite.

ADVERTISEMENT

Există o minoritate în populaţia României care nu respectă regulile.”, a declarat Ludovic Orban, conform unui material postat pe contul de Facebook al PNL.

ADVERTISEMENT

Orban, adeptul amenzilor mărite

Șeful Executivul este pornit pe cei care nu respectă măsurile și are convingerea că sancțiunile ar fi trebuit mărite. De altfel, Orban le-a reamintit reporterilor de faptul că în prima perioadă a pandemiei efectul amenzilor mari a funcționat, însă acest lucru a fost atunci anulat o decizie CCR.

”Cu siguranţă ar fi trebuit, dar ştiţi că în perioada stării de urgenţă am avut amenzi mari şi ele şi-au arătat efectul pentru că gradul de conformare a fost foarte bun.

ADVERTISEMENT

Au fost anulate, practic, toate amenzile prin decizia Curţii Constituţionale, iar CCR a stabilit că noi nu putem mări cuantumul amenzilor, lucru ăsta poate să-l facă numai Parlamentul, care a stabilit actualul nivel al amenzilor.”, a msi spus Orban.

Din 9 noiembrie, la nivel național au intrat în vigoare noi măsuri și restricții anti-coronavirus. Astfel, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, iar circulația pe timpul nopții e restricționată, asta însemnând că persoanele care ies din casă în intervalul 23.00 – 05.00 trebuie să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere care să precizeze motivul întemeiat al deplasării.

Amenda pentru lipsa declarației pe propria răspundere este între între 500 și 2.500 de lei, în timp ce sancțiunile pentru nepurtarea măștii sunt cuprinse între 500 şi 2500 de lei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!