News

Ludovic Orban anunță creșterea pensiilor în România. Când va fi anunțat procentul de mărire

28.05.2020 | 18:47
Ludovic Orban anunta cresterea pensiilor in Romania Cand va fi anuntat procentul de marire
Ludovic Orban anunță creșterea pensiilor în România. Când va fi anunțat procentul de mărire Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic anunță creșterea pensiilor în România în acest an. Vestea este una excelentă pentru milioanele de pensionari din țara noastră. Procentul cu care aceste venituri se vor mări încă nu este stabilit.

Ludovic Orban anunță creșterea pensiilor în România. Când va fi anunțat procentul de mărire

Aflat în vizită la Centrul Renault de la Titu, șeful Executivului, Ludovic Orban, a vorbit despre mărirea pensiilor din acest an și despre data la care se va face anunțul.

ADVERTISEMENT

La finalul unei intervenții în fața jurnaliștilor, premierul a fost întrebat despre data la care pensiile se vor mări și procentul cu care se vor indexa, asta în contextul în care ministrul Finanțelor a spus că unul dintre scenarii este ca pensiile să se majoreze doar cu 10%.

”Este prematură orice declarație pe tema aceasta. Când vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei și starea bugetară, care trebuie realizată în conformitate cu legea responsabilității fiscal bugetare, de asemenea când vom avea prognoza economică pe următoarea perioade de timp, atunci vom lua această decizie.

ADVERTISEMENT

Ca atare, când vom decide ceva în cadrul guvernului, cu toți specialiștii vom anunța public.

Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a încheiat premierul discuția cu jurnaliștii pe această temă.

Florin Cîțu: ”Pensiile vor crește”

Și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, declara, în urmă cu o zi, că pensiile vor crește în toamnă. Acesta a atras atenția că măririle trebuie să țină cont de riscurile pe care le produce legea pensiilor adoptată de fosta guvernare PSD. Procentul majorării pensiilor nu a fost anunțat acum, acesta va fi știut la sfârșitul lunii iunie, a mai explicat ministrul.

ADVERTISEMENT

“Vom putea face o creștere de pensii, dar vom vedea care este aceea, în funcție de aceste scenarii. Acest lucru se va putea face după ce vom avea primele sase luni de execuție bugetară.

Trebuie să fim foarte, foarte, foarte atenti, pentru ca putem arunca economia în haos dacă o sa cădem în direcția populismului. România trebuie să existe și după 1 septembrie anul viitor.

ADVERTISEMENT

Ca să putem sa plătim pensii, salarii, trebuie sa le facem cu o economie stabilă, care crește, care aloca resursele în zonele productive, altfel nu ajungem nicăieri”, a explicat Florin Cîțu la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT