News

Ludovic Orban anunță noi restricții: „Circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată”

24.10.2020 | 18:37
Ludovic Orban anunta noi restrictii Circulatia pe timp de noapte ar putea fi restrictionata
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă, 24 octombrie, că Guvernul ar putea impune noi restricții, printre care restricționarea circulației pe timp de noapte.

Măsura va fi implementată în anumite zone geografice, în funcție de rata de incidență, și a fost deja adoptată în Franța sau Belgia, pentru a răspândi infecția cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Orban se va inspira de la „verișorii” din Franța, urmând a face o vizită oficială de lucru în perioada 25-26 octombrie în Paris, pentru a găsi soluții la pandemia de Covid-19.

Circulația pe timp de noapte, restricționată în România?

Avem în evaluare o astfel de decizie. Vrem să vedem, în schimb, efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege și hotărârea de guvern de prelungirea stării de alertă în cazul depășirii indicelui de 3.

ADVERTISEMENT

Se face evaluare pentru că sunt deja localități importante, printre care și București, în care urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a anunțat Ludovic Orban, conform Antena 3.

Așadar, Bucureștiul ar fi cu siguranță vizat de această nouă regulă, alături de județele Cluj, Harghita și Alba. Sălajul și Timiș sunt și ele aproape, fiind o chestiune de timp până vor intra în zona „roșie”.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, rata de infectare în județul Alba a ajuns la 3.67, în timp ce în Harghita această rată e la 3.28. Clujul a atins o rată a incidenței de 3.33, în timp ce în București se raportează 3.35 de cazuri de infectare la mia de locuitori.

Județele Sălaj și Timiș sunt și ele tot mai aproape de acest scenariu de cod roșu, având o rată de incidență de 2.93, respectiv 2.8 infectări la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

În Franța, cetățenii sunt obligați să rămână în case în intervalul orar 21:00 – 6:00, riscând amenzi uriașe, de peste 1.500 de euro, și dosare penale dacă încalcă această lege.

Domeniul HoReCa anunță că e la pământ din cauza acestor măsuri, mai ales că restricțiile au fost implementate în mai multe orașe franceze pentru cel puțin 4 săptămâni.

ADVERTISEMENT