News

Ludovic Orban asigură: ”Fiecare școală va primi numărul de măști necesare”. Cum se va derula procesul

16.05.2020 | 14:18
Ludovic Orban asigura Fiecare scoala va primi numarul de masti necesare Cum se va derula procesul
ADVERTISEMENT

Primul-ministru Ludovic Orban asigură elevii și profesorii din România că în școli vor ajunge suficiente măști în perspectiva reluării cursurilor pentru perioada imediat următoare.

Ludovic Orban asigură: ”Fiecare școală va primi numărul de măști necesare”. Cum se va derula procesul

Elevii claselor terminale a VIII-a și a XII-a se pregătesc să revină în bănci pentru a pregăti cele două examene importante de luna viitoare: Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

ADVERTISEMENT

În perspectiva acestui eveniment, premierul Ludovic Orban dă asigurări că elevii şi cadrele didactice care vor reveni la şcoală pentru pregătirea examenelor naţionale vor beneficia gratuit de măşti de protecţie pe care Guvernul le va distribui prin intermediul inspectoratelor şcolare.

De asemenea, șeful Executivului mai spune că distribuirea acestor echipamente de protecție contra COVID-19 se va face în funcție de numărul de copii și de cadre educative.

ADVERTISEMENT

”Măştile le vom asigura prin achiziţie centralizată de către Ministerul Sănătăţii. Le vom transmite în fiecare şcoală, în funcţie de numărul de copii şi de cadre didactice. Vom asigura şi pentru cadrele didactice. Fiecare şcoală va primi, prin intermediul inspectoratelor şcolare, numărul de măşti necesare”, a afirmat şeful Executivului, conform Agerpres.

Sâmbătă, Ludovic Orban a fost prezent în Vama Albiţa din judeţul Vaslui, la întâmpinarea echipei de medici şi asistenţi medicali români care a participat la o misiune medicală în Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Alte două anunțuri importante făcute de Orban

Tot sâmbătă, premierul a mai făcut alte două anunțuri extrem de importante pentru cetățenii din România: unul vizează amenzile, iar altul redeschidere turismului.

Șeful Executivului a dat asigurări că înainte de aplicarea sancțiunilor din perioada stării de alertă va exista o etapă de informare și de avertizare a cetățenilor în legătură cu respectarea regulilor.

ADVERTISEMENT

Apoi, premierul a mai spus că odată cu 1 iunie va fi reglementată funcționarea sectorului turismului și a precizat că intenția autorităților este să deschidă sezonul estival.

”Probabil după 1 iunie vom reglementa acest sector. Dacă nu există o răspândire mare a virusului, intenția noastră este ca, în condiții stricte, să permitem deschiderea sezonului estival”. a mai spus șeful Guvernului României.

ADVERTISEMENT