News

Compensarea prețului la carburant cu 50 de bani, desființată de Ludovic Orban. Mesaj dur al fostului lider PNL

Ludovic Orban iese la atac și desființează compensarea prețului la carburant cu 50 de bani, măsură pregătită de coaliția de guvernare PSD-PNL. „Total ineficient”, a punctat Orban.
23.06.2022 | 17:28
Compensarea pretului la carburant cu 50 de bani desfiintata de Ludovic Orban Mesaj dur al fostului lider PNL
Ludovic Orban critică dur măsurile gândite de Guvern în combaterea prețurilor carburantului. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul lider al partidului liberal îi acuză pe Ciolacu și Ciucă că „au aburit populația”. Orban e nemulțumit de măsura anunțată de Nicolae Ciucă, anume compensarea cu 50 de bani a prețului carburantului în România.

Ludovic Orban critică dur compensarea cu 50 de bani a carburanților

”Timp de 6 luni guvernul nu a mișcat un deget pentru a contracara creșterea prețului la carburanți. Ciolacu și Ciucă ne-au aburit cu tot felul de declarații bombastice dar de făcut nu au făcut absolut nimic. În timpul acesta, toate prețurile și tarifele produselor și serviciilor au explodat.

ADVERTISEMENT

Inflația din România este dublă față de inflația medie de la nivel european. Puterea de cumpărare a veniturilor românilor s-a redus dramatic. În timpul acesta, guvernul încasează mai mulți bani prin sărăcirea românilor și, colac peste pupăză, mai vrea să și crească taxele sau să introducă taxe noi”, a scris pe Facebook Ludovic Orban.

Ludovic Orban anunță că a depus în Parlament un proiect de lege care ar trebui să scadă prețul carburantului cu 2 lei, lucru care a fost ignorat de PSD și PNL, potriviti Stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Ne luptăm de peste 4 luni cu lipsa de responsabilitate și slugărnicia parlamentarilor din coaliția de guvernare, care nu vor sub niciun chip adoptarea legii. În 2020, guvernul pe care l-am condus a aplicat o măsură asemănătoare. De la 1 ianuarie 2020 am anulat supracciza la carburant și prețurile au scăzut corespunzător.

Sigur că prin aplicarea legii noastre, guvernul trebuie să renunțe la cheltuieli nenecesare, dar măsurile ar fi avut un efect favorabil în întreaga economie, crescând competitivitatea companiilor românești și frânând procesul inflaționist”, a transmis Orban.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban: ”Prea târziu! Prea puțin!”

Politicianul a taxat dur, în concluzie, guvernarea actuală, care a luat măsuri „antieconomice și total ineficiente”.

”După 6 luni de inacțiune guvernamentală, care vor costa scump economia României, după protestele spontane din benzinării, după ce nervozitatea a atins cote ridicate și după ce prețurile au luat- o razna complet, s-a trezit și coaliția să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare.

ADVERTISEMENT

Prea târziu! Prea puțin! Total ineficent! Antiecomic și antiliberal! Fără efectele scontate! Dar sigur că se vor bate cu cărămida în piept că operația a reușit. Păcat că pacientul este…”, a explicat Orban.

ADVERTISEMENT