News

Ludovic Orban, atac dur la PSD, în scandalul podului rupt: „Vor face orice este posibil să-i scape pielea lui Ionel Arsene”

Fostul premier Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, îi acuză pe social-democrați că încearcă să-l protejeze pe principalul vinovat pentru ruperea podului de la Luțca, Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.
11.06.2022 | 15:19
Ludovic Orban atac dur la PSD in scandalul podului rupt Vor face orice este posibil sai scape pielea lui Ionel Arsene
Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei/ Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban le reproșează liderilor PSD că niciunul dintre ei nu au comentat în scandalul podului rupt de la Luțca, în care responsabilitatea principală îi aparține lui Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

„PSD se complace într-o tăcere complice”

Ciolacu, Dâncu, Firea, Grindeanu, Stănescu au tăcut mâlc. Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Niciunul nu s-a arătat revoltat de nenorocirea produsă. Niciunul nu a criticat conducerea CJ Neamț. Niciunul nu s- a delimitat de președintele PSD Neamț. Niciunul nu i-a cerut demisia. O tăcere asurzitoare în PSD față de nefăcutele lui Ciorăpel”, a scris Ludovic Orban, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Orban susține că responsabilitatea lui Arsene este evidentă din moment ce beneficiarul investiției a fost CJ Neamț, iar decizia de a da drumul circulației pe respectivul pod i-a aparținut liderului local al PSD. În plus, firmele care au lucrat la pod au legături strânse cu social-democrații din județ.

Cu toate astea, conducerea PSD se complace într- o tăcere complice cu baronul de Neamț. Aceeași pasivitate care s-a manifestat și când a ars spitalul județean Neamț și când Arsene a fost reținut și când a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare”, a comentat șeful Forței Dreptei,  referindu-se la faptul că Arsene a fost condamnat deja pentru luare de mită, în această perioadă judecându-se apelul.

ADVERTISEMENT

Fostul prim-ministru are și o explicație pentru faptul că PSD nu s-a delimitate de șeful CJ Neamț, chiar dacă asta le poate aduce prejudicii de imagine și costuri electorale.

De ce Orban îi spune Ciorăpel lui Arsene

Pentru că Arsene este de-al lor. Pentru că este un arhetip al PSD. Pentru că probabil a făcut multe servicii PSD, dintre acelea care nu pot să ajungă la cunoștința opiniei publice. Pentru că Ciorăpel știe probabil foarte multe despre colegii săi din PSD și este dispus să vorbească dacă o pățește”, crede Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Acesta amintește tradiția PSD de a-i apăra pe corupții proveniți din rândurile sale, precum voturile împotriva cererilor de ridicare a imunității parlamentare, manifestațiile de solidaritate cu pesediști anchetați pentru afaceri de corupție, decizii ale instituțiilor statului controlate de PSD pentru a împiedica anchetele penale.

Cunoscând PSD, sunt convins că liderii PSD vor face orice este posibil pentru a îi scăpa pielea lui Arsene. De aceea, va trebui să urmărim cu maximă atenție derularea anchetei și să reacționăm energic la orice tergiversare a anchetei sau la orice tentativă de scoatere din culpă a prinicipalului vinovat”, a încheiat Orban.

ADVERTISEMENT

Apelativul Ciorăpel pe care l-a folosit la adresa lui Ionel Arsene este o referire la o înregistrare video apărută în 2014 în care Arsene, pe atunci deputat, făcea sex cu o tânără care nu era soția lui. În imagini de atunci Arsene apărea îmbrăcat doar în șosete.

ADVERTISEMENT