ADVERTISEMENT
News

Ludovic Orban, atac fără menajamente la decizia CCR: „Este un îndemn la anarhie și la nerespectarea legii”

Autor: Flaviu Popa | 06.05.2020 | 19:56
Ludovic Orban, atac fără menajamente la decizia CCR: „Este un îndemn la anarhie și la nerespectarea legii”
Reacția premierului Orban după protestul din București: ”Există unii care parcă nu îşi iubesc copiii” .Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Ludovic Orban a atacat dur decizia CCR de a declara amenzile date în perioada stării de urgență drept neconstituționale. Mai mult, Orban e nemulțumit de modul în care CCR a gestionat abrogarea pensiilor speciale.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban acuză CCR că îndeamnă populația la anarhie și nerespectarea legii

Premierul României nu s-a ferit să folosească cuvinte extrem de dure la adresa CCR, într-o conferință de presă susținută miercuri, 6 mai.

„E o invitație la nerespectarea legii, la nerespectarea regulilor care sunt stabilite în situația de urgență. Un îndemn la anarhie și un îndemn la un comportament incorect față de societate. Această decizie mă șochează.

ADVERTISEMENT

Vom vedea motivarea CCR pentru ambele decizii, în prevința legii de desființare a legilor speciale, vom încerca să refacem legea, dar cu același obiectiv, de a readuce într-un val de contributivitate pensiile care sunt calculate diferit”, a declarat Orban.

În condițiile în care angajații CCR beneficiază de pensii speciale, Orban consideră că CCR nu ar trebui să aibă dreptul de a judeca această speță, mai exact abrogarea pensiilor: „CCR a arătat că nu vrea dreptate la pensie. Ei înșiși sunt beneficiari de pensii speciale, se află într-un vădit conflict de interese”.

ADVERTISEMENT

Curtea Constituțională a României a dat o lovitură puternică Guvernului Orban astăzi, când a decis că cele 300.000 de amenzi date populației în perioada stării de urgență sunt neconstituționale. Totodată, CCR a decis că abrogarea pensiilor speciale e neconstituțională.

Un avocat a comentat decizia CCR și a lăsat să se înțeleagă că toți cei care au luat amenzi vor putea contesta aceste amenzi, inclusiv cei care au plătit amenda. Statul român ar fi nevoit să plătească înapoi 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, replică ironică pentru Viktor Orban

Ludovic Orban i-a transmis, în încheiere, un mesaj ironic lui Viktor Orban, după ce liderul de la Budapesta a publicat pe Facebook o poza cu Ungaria Mare, în care Transilvania face parte din Ungaria. „Vrabia mălai visează”, a replicat Ludovic Orban, amuzând audiența.

Postarea lui Viktor Orban a fost interpretată de multă drept drept o replică subtilă pentru modul în care guvernul de la Budapesta se poziționează în întreg scandalul iscat de UMDR și Klaus Iohannis, cu autonomia Ținutului Secuiesc în prim plan.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!