ADVERTISEMENT
News

Ludovic Orban atacă PSD la Curtea Constituțională! „Este un populism inexplicabil”

Autor: Alexandru Năstase | 02.09.2020 | 13:18
Ludovic Orban atacă PSD la Curtea Constituțională! „Este un populism inexplicabil”
Premierul Ludovic Orban spune că se va adresa CCR. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban atacă PSD la Curtea Constituțională! Premierul României spune că se va adresa forului dacă social democrații nu vor adopta în Parlament rectificarea bugetară.

ADVERTISEMENT

”Ne confruntăm cu o contracție economică de 3,9% pe primul semestru. Sigur, că este o contracție economică mai mică decât media UE, care este de 8,3%.

Totuși, vorbim despre o contracție deci bani mai puțini la buget. PSD, într-un populism inexplicabil, ne-a provocat noi și noi cheltuieli, pe care efectiv bugetul nu le poate suporta.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban amenință cu Curtea Constituțională!

Cui foloșește dacă România va fi retrogradată de agențiile de rating? Cui folosește dacă România se va împrumuta mai scump?

Vă dau o informație: o singură lună ne-am împrumutat mai scump decât guvernările PSD, luna februarie.

ADVERTISEMENT

Ei au mers pe ideea: după noi potopul! Cui folosește dacă, Doamne ferește, România nu va mai găsi finanțări?

Cui folosește dacă investitorii o să privească cu mai multă reticiență România, din cauza acestei politici demagogice și găunoase.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță, normal! De altfel, vă aduc aminte că am și câștigat în cazul anumitor legi, după ce am arătat că nu sunt bani pentru a acoperi toate cheltuielile angajate prin legi adoptate pe bandă rulantă.”, a spus Ludovic Orban

Vă readucem aminte că fostul ministru al Muncii Marius Budăi a afirmat că PSD va depune amendamente la proiectul de lege privind rectificarea bugetară, în baza căruia pensiile urmau să fie majorate cu 14 procente de la 1 septembrie 2020. El acuza că existau bani în bugetul de pensii, iar suma putea fi completată pentru ca punctul de pensie să fie majorat cu 40%.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a anunţat că la rectificarea bugetară a fost inclusă majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie, de la 1.265 lei la 1.442 de lei şi creşterea pensiei minime de la 704 lei la 800 lei, fapt care s-a și petrecut.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!