News

Ludovic Orban avertizează: ”Dacă numărul cazurilor de infectare va crește, ritmul de relaxare va încetini”

22.06.2020 | 15:56
Ludovic Orban avertizeaza Daca numarul cazurilor de infectare va creste ritmul de relaxare va incetini
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban trimite un avertisment către populație și spune că măsurile de relaxare ar putea să fie reduse, dacă numărul de infectări va crește.

Pe 1 iulie, România ar trebui să intre în etapa a treia a relaxării măsurilor de izolare, însă situația din țară este una destul de gravă.

ADVERTISEMENT

De mai multe zile, cazurile zilnice trec de 250-300, iar unele sectoare ale economiei riscă să rămână închise și luna viitoare.

Premierul Ludovic Orban, avertisment pentru populație: ”Dacă numărul cazurilor de infectare va crește, ritmul de relaxare va încetini”

În cursul zilei de luni, 22 iunie, șeful Executivului, Ludovic Orban a avertizat că dacă va creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid-19, atunci ritmul măsurilor de relaxare va încetini.

ADVERTISEMENT

În același timp, premierul a reiterat faptul că are încredere că cei mai mulţi români vor respecta regulile şi că nu va fi necesar ca autoritățile să readucă restricțiile care au existat lunile trecute.

“Am vrea să nu mai apelăm la nicio măsură de restricţie, acesta este obiectivul nostru. Sigur că atingerea acestui obiectiv depinde în mare măsură de evoluţia epidemiei.

ADVERTISEMENT

În măsura în care românii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi şi pe ceilalţi, vor purta mască, vor respecta distanţa fizică, vor respecta regulile de igienă, vor respecta toate regulile de dezinfectare care sunt stabilite în ordinele comune, riscul de răspândire al epidemiei se va diminua şi nu vor fi necesare restricţii sau revenirea la anumite restricţii.

Noi nu ne dorim lucrul ăsta şi în mare parte depinde de tratarea cu foarte multă seriozitate şi responsabilitate a respectării regulilor”, a afirmat Orban, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Măsurile de relaxare depind de perioada următoare

Premierul mai afirmă că luarea unor noi măsuri de relaxare depinde fundamental de evoluția pandemiei în perioada următoare.

“Este firesc ca odată cu măsurile de relaxare pe care, o repet, nu le-am deodată, ci le-am luat gradual, pe baza unei evaluări a riscului epidemiologic, am aşteptat 15 zile pentru fiecare set de măsuri pentru a vedea efectul.

Dacă vor creşte cazurile de infectare, cu siguranţă ritmul de relaxare se va încetini. Eu am încredere totuşi că majoritatea zdrobitoare a românilor vor respecta regulile şi că nu va fi necesar să readucem vreo restricţie dintre cele care au existat.

Vom vedea cum evoluează lucrurile, dacă va fi posibil vom lua noi măsuri de relaxare, dacă nu, vom amâna măsurile de relaxare”, a mai precizat premierul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT