News

Ludovic Orban avertizează populația: ”Dacă rămâne o transmitere în comunitate, vom prelungi starea de alertă”

20.06.2020 | 14:26
Ludovic Orban avertizeaza populatia Daca ramane o transmitere in comunitate vom prelungi starea de alerta
Ludovic Orban avertizează populația: ”Dacă rămâne o transmitere în comunitate, vom prelungi starea de alertă”. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Suceava, că dacă transmiterea în comunitate a noului coronavirus rămâne semnificativă, ar putea fi luată în calcul prelungirea stării de alertă.

Șeful Executivului a spus că, în perioada aceasta, cea mai bună modalitate de a reduce răspândirea Covid-19 este ca românii să respecte regulile stabilite de autorități.

ADVERTISEMENT

Orban admite că măsurile de relaxare au condus la această creștere a numărului de cazuri, însă este de părere că problema se poate stabiliza printr-o mai mare precauție.

Ludovic Orban, anunț îngrijorător după creșterea cazurilor: ”Dacă rămâne o transmitere în comunitate, vom prelungi starea de alertă”

Primul-ministru Ludovic Orban a fost prezent, sâmbătă dimineaţă, la Suceava, unde a întreprins o vizită de lucru alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

ADVERTISEMENT

Aici, șeful Executivului a declarat, că ”dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă” în ceea ce privește contmainările cu noul coronavirus, starea de alertă va fi prelungită.

”Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Analizăm ce se întâmplă în aceste 30 de zile. Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu.

ADVERTISEMENT

Numărul de îmbolnăviri nu a crescut atât de îngrijorător precum zic unii”, a spus Orban, conform Digi24.

Orban: ”Nu putem vorbi de valul 2”

În ceea ce privește explozia de cazuri din ultimele zile, premierul spune că nu se poate vorbi de un așa-numit val 2 al infectărilor, dat fiind faptul că nu am scăpat complet de primul val.

ADVERTISEMENT

”Nu i-aș spune val doi, am putea vorbi de un val doi dacă ar fi dispărut complet răspândirea virusului în comunitate, ceea ce nu s-a întâmplat.

Noi am luat gradual măsuri de relaxare, la interval de 15 zile, le-am dispus pe baza unor analize, evaluări care au fost făcute de specialiști, care au analizat riscul epidemiologic aferent fiecărei activități pentru care noi am ridicat gradual restricțiile.

Sigur că a crescut interacțiunea între oameni, sigur că numărul de contacte este mai mare, atât timp cât s-au deschis terasele, s-au deschis mall-uri, s-au deschis spații comerciale, oamenii se întâlnesc mult mai des și există într-adevăr o creștere pe care o urmărim cu mare atenție, iar cea mai bună modalitate de a o stăpâni este ca românii să respecte regulile pe care le-am stabilit”, a mai spus Orban la Suceava.

ADVERTISEMENT