News

Ludovic Orban, nemulțumit de bugetul pe 2022: ”E nerealist, făcut pe repede înainte, fără niciun fel de dezbatere”

Fostul premier și lider al PNL, Ludovic Orban, critică dur bugetul pe 2022 al coaliției PNL-PSD-UDMR. Acesta spune că proiectul este unul nerealist, făcut în grabă.
27.12.2021 | 13:19
Ludovic Orban nemultumit de bugetul pe 2022 E nerealist facut pe repede inainte fara niciun fel de dezbatere
ADVERTISEMENT

Adoptat de Parlament pe 23 decembrie, cu majoritate de voturi, bugetul de stat pe 2022 continuă să trezească critici în rândul adversarilor politic ai celor din coaliția de guvernare.

După ce USR a atacat la Curtea Constituțională (CCR) proiectul de lege, luni, 27 decembrie, a venit rândul fostului premier Ludovic Orban să-și exprime nemulțumirea față de buget.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban critică bugetul pe 2022: ”Nerealist, făcut să rezolve diferitele probleme din cadrul coaliţiei”

În opinia fostului premier, bugetul de stat pe 2022 la care au lucrat cei de la PNL, PSD și UDMR, este neserios, care nu ține cont de o serie de aspecte importante.

”Noi am avut câteva amendamente de substanţă şi am fost neplăcut surprins de faptul că parlamentarii PNL nu le-au votat, pentru că amendamentele pe care le-am depus sunt conforme programului de guvernare şi programului electoral din decembrie 2020: alocarea a 3 miliarde pentru Măsura 3, granturi pentru investiţii, care e o restanţă a Guvernului, practic, s-au derulat primele două măsuri şi granturile pentru investiţii nu au fost deblocate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ca urmare a faptului că în PNRR nu s-au aprobat finanţările pentru lucrările de irigaţii, am solicitat suplimentarea cu 1,5 miliarde a bugetului Ministerului Agriculturii pentru investiţii în refacerea sistemelor de irigaţii, nici acest amendament nu a fost acceptat; de asemenea, am solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării pentru proiecte de infrastructură locală”, afirmă Orban, la RFI.

Orban este nemulțumit de faptul că liderii coaliției nu au pus bugetul în dezbatere publică și parlamentară.

ADVERTISEMENT

”Este un buget nerealist, care supraestimează veniturile şi care este într-un fel făcut ca să dea bine şi ca să rezolve diferitele probleme din cadrul coaliţiei.

Acest buget se va vedea în execuţia lui că nu este un buget construit serios, a fost făcut pe repede înainte, fără nici un fel de dezbatere publică şi fără nici un fel de dezbatere parlamentară”, mai spune fostul președinte al PNL.

ADVERTISEMENT

USR a atacat legea bugetului la CCR

Vinerim 24 decembrie, la doar o zi după ce bugetul de stat pe anul 2022 a fost adoptat de Parlament cu 294 de voturi ”pentru” și doar 120 ”împotrivă”, USR a atacat legea la Curtea Constituțională.

Fostul președinte al formațiunii, Dan Barna, acuză că bugetul pe 2022 îi discriminează pe români şi a arătat că niciun amendament al USR nu a fost acceptat de noua coaliţie din Parlament.

În aceeași zi, vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR) a declarat că legea bugetului de stat pe 2022 este constituțională, dar orice partid are dreptul să o atace.

ADVERTISEMENT