ADVERTISEMENT
News

Ludovic Orban cere mobilizare generală în ziua cu un număr record de cazuri: ”Fără milă față de cei care încalcă legea”

Autor: Adrian Baciu | 09.07.2020 | 19:37
Ludovic Orban cere mobilizare generală în ziua cu un număr record de cazuri: ”Fără milă față de cei care încalcă legea”
Ludovic Orban are susținere insuficientă în Parlament la moțiunea de cenzură/ Foto: hepta.ro

În ziua cu un număr record al infectărilor cu COVID-19, Ludovic Orban cere mobilizare generală pentru toți membrii Cabinetului liberal pe care îl conduce.

ADVERTISEMENT

Premierul a făcut un apel sever în ședința guvernului de joi și a cerut startul unei campanii masive de controale și de sancțiuni pentru toți cei care nu respectă la sânge regulile din perioada pandemiei.

Șeful Executivului nu mai acceptă nicio concesie și spune că ”Prefer să izolăm virusul decât să îi izolăm pe români sau să fim izolați de alte țări din cauza creșterii numărului de cazuri”.

ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban, apel la mobilizare generală după record de cazuri:

Joi seară, în Ședința Executivului, premierul Ludovic Orban a cerut pe un ton ridicat o ”mobilizare generală” a miniștrilor care conduc ministerele implicate direct în bătălia anti-COVID-19, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a explodat în ultimele zile.

”Această creştere a numărului de cazuri, creşterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă şi vă solicit fiecărui ministru să sunaţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi.

ADVERTISEMENT

Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maxim şi să utilizeze toate instrumentele legale pentru a putea reduce numărul de persoane infectate”, a declarat Ludovic Orban, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

Orban: ”Fără milă față de cei care încalcă legea”

Apoi, Orban a făcut, pe un ton imperativ, o cerere pentru toți cei abilitați să verifice la buna aplicare a legii în teritoriu. Premierul a cerut verificări și sancțiuni dure.

ADVERTISEMENT

Transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și măsurile de protecție sanitară! Toate instituțiile de control trebuie să fie în teren. Vreau să se înțeleagă foarte clar că toți agențîi economici, toți actorii instituționali care sunt obligați să organizeze activitățile într-un mod reglementat sunt responsabili pentru modul în care se respectă aceste reglementări.

De asemenea, solicitați raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren. Mai scoteti-i în teren pe cei obișnuiți să stea în birou!

ADVERTISEMENT

Toată lumea pe teren! Sigur că toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să asigure și respectarea legii în alte domenii. Prioritatea zero este asigurarea respectării normelor sanitare. Am avut surprize și în instituții. Cine nu respectă, sactiune disciplinară și chiar amendă. Apelați la poliție dacă e cazul.

Atenție la interacțiunea cu cetățenii. Trebuie organizate regulile stricte de respectare a regulilor de protecție sanitară în relația cu beneficirii. Prefer să izolăm virusul decât să îi izolăm pe români sau să fim izolați de alte țări din cauza creșterii numărului de cazuri.”, a mai spus Orban.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!