News

Ludovic Orban clarifică lucrurile. Premierul anunță data la care începe școala

05.09.2020 | 17:56
Ludovic Orban clarifica lucrurile Premierul anunta data la care incepe scoala
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a ținut să pună capăt tuturor speculațiilor din ultimele zile și a anunțat data la care va începe școala în România.

Sâmbătă, șeful Executivului a anunțat că anul școlar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie, așa cum circulă diferite scenarii.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că însuși premierul Orban afirmase, vineri, că există punte de vedere exprimate de medici și specialiști ca anul școlar să înceapă în data de 14 septembrie online, iar fizic de la 1 octombrie.

Ludovic Orban anunță data la care începe școala în România

Reluarea cursurilor școlare în România se va produce la data de 14 septembrie. Aceasta este declarația oficială făcută sâmbătă de prim-ministrul țării, Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Recent, în spațiul public au apărut zvonuri legate de unele scenarii care ar fi pe masa oficialilor și în care se discută ca startul școlii să se amâne până pe data de 1 octombrie.

În acest sens, Ludovic Orban a ținut să clarifice lucrurile și a declarat că școala va începe la data stabilită, 14 septembrie, iar scenariul ca aceasta să fie amânată până la 1 octombrie nu există.

ADVERTISEMENT

”De unde aţi scos acest scenariu? Se transformă în ştire ceva care nu e o ştire? Mi se pare ciudat. Am spus că au fost puncte de vedere exprimate de medici epidemiologi, ca urmare a anchetelor epidemiologice, care au constatat că mulţi dintre cei infectaţi se întorceau din sejururi.

Şi că sunt puncte de vedere legate de faptul că ar trebui consumată boala într-o perioadă”, a precizat, sâmbătă, premierul Ludovic Orban, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Orban: Nu au fost discuții oficiale legate de acest aspect

În urmă cu o zi, Ludovic Orban lansase în spațiul public ipoteza conform căreia școlile ar putea începe cu prezență fizică doar de la începutul lui octombrie.

”Au fost discuţii pe această temă (ca şcolile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.).

Există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special medici, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectaţi au spus că vin din concediu”, spunea Ludovic Orban, conform Mediafax.

În cursul zilei de sâmbătă, şeful Guvernului a spus că nu au fost discuţii oficiale privind amânarea deschiderii noului an şcolar, dar că aşteaptă punctul de vedere al grupurilor organizate ale medicilor.

”Dar nu s-a luat nicio decizie, am spus. Nu s-a discutat oficial la nivelul guvernului, aşteptăm punctul de vedere al grupurilor organizate ale medicilor specialişti în domeniu şi în funcţie de asta vom anunţa, dacă e ceva de anunţat. Oricum, şcoala începe pe 14 septembrie, asta am anunţat”, a precizat, sâmbătă, premierul Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT