Ludovic Orban continuă demiterile oamenilor numiți în funcții de PSD. Preşedintelui Casei de Pensii, înlocuit

Daniel Scripcaru   
în HotNews
18/11/2019, 13:25
Ludovic Orban continuă demiterile oamenilor numiți în funcții de PSD. Preşedintelui Casei de Pensii, înlocuit
Ludovic Orban îl eliberează din funcție pe președintele Casei Naționale de Pensii. Sursa foto: impact.ro

Premierul Ludovic Orban a spus că urmează să fie modernizată Casa Națională de Pensii, care este „complet neadaptată secolului XXI”! Modernizarea se pare că începe cu eliberarea din funcție a directorului pus în funcție de PSD, Ioan Petru Căprariu.

Ludovic Orban îl eliberează din funcție pe președintele Casei Naționale de Pensii

Prim-ministrul României a mai spus că 45.ooo de dosare de pensionare sunt întârziate! „Sunt întârziate faţă de termen (dosarele – n.r.). Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii şi mai ales un proces de modernizare a Casei de Pensii, care este complet neadaptată secolului XXI, fiind necesară o fluidizare a procedurilor, este necesară o digitalizare şi o creştere a calităţii serviciilor către pensionari”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Ministerul Muncii a precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate conform statisticii Casei Naționale de Pensii Publice la nivelul lunii septembrie. Dintre acestea, unele ajung și până la 6 luni de întârziere, iar media întârzierilor este între 1 și 3 luni.

”10 pași întinși uneori până la 6 luni peste termenul de 45 zile”

Ministrul Muncii și Priotecției Sociale, Violeta Alexandru, a declarat că va simplifica recalcularea pensiilor, deoarece în prezent este un proces foarte anevoios.

„Labirintul pensionarului român. Ce găsesc la preluarea mandatului. 10 pași întinși uneori până la 6 luni peste termenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare/verificare la verificare până nu se mai știe cine răspunde în caz că persistă o greșeală la (re)calcularea unei pensii”, a scris Violeta Alexandru, sâmbătă, pe Facebook.

“Niciun pensionar nu tebuie să se roage de casele județene de pensii să respecte legea și termenul de 45 de zile în soluționarea dosarului de pensionare. Pe tot parcursul procesului de verificare și emitere a deciziei de pensionare, respectiv de recalculare, între angajații caselor județene de pensii și pensionari, trebuie să existe o comunicare clară și asumată astfel încât oamenii să aibă încredere că instituțiile responsabile soluționează cu celeritate fiecare dosar”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, citată în comunicat.

Închide ×