News

Ludovic Orban mătură pe jos cu Ciucă și Ciolacu: ”Pentru el și funcția de primar de comună ar fi grea”

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, își continuă atacurile la adresa lui Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. ”Nu ar fi bun nici de primar de comună”, a spus Orban despre Ciolacu.
29.06.2022 | 07:27
Ludovic Orban matura pe jos cu Ciuca si Ciolacu Pentru el si functia de primar de comuna ar fi grea
Ludovic Orban și Nicolae Ciucă, pe vremea când cei doi erau colegi de partid. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Actualul lider al partidului Forța Dreptei a recunoscut că l-a pus ministru pe Ciucă la insistențele președintelui Klaus Iohannis, însă a refuzat categoric să-l facă premier pe Ciucă.

Ludovic Orban, critici dure pentru Ciucă și Colacu

“Pe Ciucă îl cunosc personal, e adevărat că l-am pus ministru că mi-a cerut Iohannis, dar în momentul în care Iohannis a vrut să-l propună premier, m-am luat cu mâinile de cap şi i-am spus lui Iohannis categoric nu.

ADVERTISEMENT

Şi puteţi să vă uitaţi la el şi o să înţelegeţi de ce. Dacă îi iei foaia din mână, nu mai cunoaşte decât o singură literă a alfabetului: ăăă; dacă îi pui o întrebare despre economie: ăăă; dacă îi pui o întrebare despre administraţie, despre sănătate, despre agricultură: ăăă; dacă îl întrebi ceva despre liberalism: ăăă. Să fim serioşi!“, a declarat Orban la lansarea organizaţiei Forţa Dreptei Ilfov.

Pentru Marcel Ciolacu, Ludovic Orban a avut replici și mai dure, considerând că actualul lider PSD n-ar face față nici în funcția de primar de comună.

ADVERTISEMENT

“Asta s-a întâmplat de fapt în România noastră, nu am ştiut să ne alegem conducătorii. Şi astăzi, dacă stăm şi ne uităm cine ne conduce, Marcel Ciolacu, după părerea mea, şi funcţia de primar de comună e foarte grea, d-apăi să fie preşedintele Camerei”, a punctat Orban.

De tirada lui Ludovic Orban nu a scăpat nici Florin Cîțu, un liberal la fel de contestat, dar nici Klaus Iohannis, alintat ”ficus” de Orban.

ADVERTISEMENT

“Mulţi îmi zic: Domne, tu l-ai pus pe Cîţu! Nu e aşa, nu l-am adus eu pe Cîţu, PNL a avut doi candidaţi la funcţia de prim-ministru: Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Cine a ales Florin Cîţu? USR-ul, pentru că USR-ului i-a fost frică de mine. Probabil, sprijinit puternic din spate de ficus (n.red. Klaus Iohannis)”, a concluzionat Orban.

Ludovic Orban demisionase din PNL în noiembrie 2021, fiind urmat de 15 senatori și deputați care nu se mai identificau cu actualele valori ”liberale” din partid. ”Demisia nu este un sfârșit, este un început, nu mă las oricâte aluzii am auzit în ultimele luni. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oameni cu onoare”, anunța Orban în acel moment.

ADVERTISEMENT