News

Ludovic Orban, critici la adresa Planului de Redresare realizat de Guvern: ”Cu PNRR-ul nu suntem campioni”

Ludovic Orban lansează critici la adresa Planului de Redresare al Guvernului. Fostul premier este îngrijorat de stadiul PNRR-ului.
21.08.2021 | 17:14
Ludovic Orban critici la adresa Planului de Redresare realizat de Guvern Cu PNRRul nu suntem campioni
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, contracandidatul lui Florin Cîțu pentru șefia PNL la congresul liberalilor din 25 septembrie, lansează noi critici la adresa activității Executivului.

Încă șef al principalului partid de coaliție, Orban critică faptul că România nu se află printre țările care au primit deja avansuri din partea Comisiei Europene pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Reziliență.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a spus că încă din luna ianuarie a acestui an a pledat pentru implementarea unui nou Plan Național de Dezvoltare Locală.

Ludovic Orban lansează critici la adresa Planului de Redresare: ”Îmi pare rău să recunosc, dar cu PNRR-ul nu suntem campioni”

Aflat sâmbătă la Satu Mare pentru a-și prezenta moțiunea ”Forța dreptei” cu care candidează pentru șefia PNL, Ludovic Orban a continuat seria de critici la adresa Guvernului condus de rivalul său, Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Orban este îngrijorat de faptul că România nu se află printre ţările care au primit deja avansuri din partea Comisiei Europene pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Cu PNRR-ul, vedeţi, nu suntem campioni, îmi pare rău să recunosc, public nu o prea spun, dar nu suntem printre campioni”, afirmă Ludovic Orban, punctând că încă din luna ianuarie a acestui an a pledat pentru implementarea unui nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală.

ADVERTISEMENT

”Şi aici, cu PNRR-ul, vedeţi, nu suntem campioni, îmi pare rău să recunosc, public nu o prea spun, dar nu suntem printre campioni.

La ora actuală, 16 ţări europene au PNRR-ul aprobat şi deja au primit avansurile de 13%.

Gândiți-vă că termenul de finalizare pentru proiecte este 31 decembrie 2026. Mai ales pentru proiectele complexe de investiţii va fi foarte complicat: autostrăzi, spitale, deci investiţiile complexe o să ne genereze foarte multe probleme în implementare dacă noi nu accelerăm implementarea respectivă”, a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, în cadrul Comitetului Director Judeţean al PNL Satu Mare, conform Hotnews.

ADVERTISEMENT

Orban, susținător al unui PNDL 3

Dată fiind această întârziere a venirii fondurilor din PNRR, Orban a mai spus că PNDL 3 era ”o necesitate”.

Liderul în exercițiu al liberalilor a menţionat că ”fără PNDL 3 niciun primar al PNL, dacă nu găsea o soluţie minune, nu ar fi putut să găsească finanţare pentru un proiect important de infrastructură”.

”Acum şi colegul meu, Florin Cîţu, e foarte interesat, a anunţat PNI ‘Anghel Saligny’, dar dumneavoastră trebuie să ştiţi un lucru: din ianuarie, la fiecare şedinţă a coaliţiei, eu, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, am vorbit constant de necesitatea lansării unui nou Plan Naţional de Devotare Local, PNDL 3”, a mai spus Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT