News

Ludovic Orban, cu mască și în 2021: “Ce-i așa greu să purtăm mască în spațiul închis?”

24.08.2020 | 23:07
Ludovic Orban cu masca si in 2021 Cei asa greu sa purtam masca in spatiul inchis
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a spus, luni seară, la Digi24 că anul 2021 se anunță la fel ca și până acum în ceea ce privește portul măștii, în special în ceea ce privește noul an școlar.

Procentul cazurilor de coronavirus în rândul elevilor este de 6,3%, în condițiile în care școala nu a început încă. Premierul a adăugat că toți elevii, profesorii și personalul nedidactic trebuie să poarte mască la școală.

ADVERTISEMENT

Premierul a făcut precizări cu privire la bugetul utilizat pentru achiziționarea de materiale necesare cursurilor online, cât și a mijloacelor de protecție sanitare. În urma unei evaluări, s-au alocat 100 de milioane de euro pentru achiziționarea unui număr de tablete ce vor servi elevilor în noul an școlar.

„Noi acum vrem să deschidem activitățile și în spațiile închise. Ce-i așa greu să purtăm mască în spațiul închis? Va trebui să învățăm să trăim cu virusul până se descoperă un remediu, respectând aceste reguli minime, distanțare, igienă personală, purtatul măștii”

Cursurile se vor ține în regim mixt, o parte în clase și o parte online, în funcție de necesități.

ADVERTISEMENT

Cheia unei bune desfășurări a anului școlar este “respectarea regulilor”, a mai spus premierului. Riscul poate fi mai mare în timpul pauzelor, de aceea se recomandă o monitorizare a elevilor.

„dintre românii care s-au îmbolnăvit, procentul elevilor de vârstă școlară este de 6,3%, fără să fie școală. (…) A existat o răspândire a virusului și pe această această categorie de vârstă”.

ADVERTISEMENT
Premierul Ludovic Orban/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
Ludovic Orban a spus, luni seară, la Digi24 că anul 2021 se anunță la fel ca și până acum în ceea ce privește portul măștii, în special în ceea ce privește noul an școlar. Sursa foto: Inquam/Octav Ganea

Premierul a precizat că, pe timpul verii, s-au făcut cursuri online pentru profesori, astfel încât aceștia vor putea să se adapteze la suportul tehnologic oferit.

“De la 3 la 5 elevi infectați în școală, suspendăm cursurile acolo.”

Acesta a mai făcut precizări cu privire la restaurante, stadioane și alte locuri publice, spunând că decizia privind deschiderea restaurantelor va sosi cel mai probabil la finalul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, președintele PNL a vorbit și despre situația partidului său, justificând trecerea mai multor primari de la PSD la partidul său, în vederea alegerilor locale, prin faptul că traseismul se întâmplă la toate partidele:“Au mai fost accidente, n-a fost decizia mea. În câteva județe a fost această decizie. Din cei care au venit cei mai mulți au fost în PNL, au fost luați aproape cu japca, prin ordonanța 55, când era la guvernare PSD.”

ADVERTISEMENT