News

Ludovic Orban demisionează din Grupul Parlamentar al PNL: ”Nu voi vota Guvernul Ciucă”

După ce Nicolae Ciucă a fost desemnat să formeze viitorul Guvern, fostul lider liberal Ludovic Orban a anunțat că demisionează din Grupul Parlamentar al PNL.
21.10.2021 | 22:26
Ludovic Orban demisioneaza din Grupul Parlamentar al PNL Nu voi vota Guvernul Ciuca
ADVERTISEMENT

Prăpastia creată la Congresul PNL între fostul președinte, Ludovic Orban, și actuala conducere liberală strânsă în jurul lui Florin Cîțu este tot mai mare.

Joi seara, fostul premier al României a criticat dur decizia lui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Nicolae Ciucă premier, într-un guvern minoritar care ar fi susținut de PSD.

ADVERTISEMENT

Orban spune că asta este ”picătura care a umplut paharul”. Dată fiind această situație, acesta spune că săptămâna viitoare își va da demisia din Grupul Parlamentar al PNL.

Ludovic Orban demisionează din Grupul Parlamentar PNL. Decizia, luată după desemnarea lui Nicolae Ciucă

Fostul președinte al Camerei Deputaților este revoltat de faptul că cei din conducerea PNL și Klaus Iohannis au trădat interesele cetățenilor prin mișcarea de joi de la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Orban, după ce s-a renunțat la refacerea coaliției, tot planul de guvernare a fost aruncat în aer.

”Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL.

ADVERTISEMENT

Cred că omul politic trebuie să fie fidel cetățeanului care-i încredințează votul. Pentru mine, Iohannis și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare au trădat grav interesele cetățenilor.

Au pus între paranteze viitorul României și șansa României la dezvoltare cu o coaliție care avea un program de guvernare. Acum, practic, toate înțelegerile sunt aruncate în aer și nu pot să găsesc nicio explicație rațională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al președintelui Iohannis”, a spus Orban la B1TV.

ADVERTISEMENT

Orban, critici dure pentru Ciucă: ”A ajuns în funcție fără o carieră politică în spate”

Vorbind despre Nicolae Ciucă, colegul său din PNL, Orban spune că acesta face parte din categoria acelor oameni care ajung în funcții înalte fără merit politic.

În acest sens, fostul lider PNL nu ratează momentul pentru un nou atac la Klaus Iohannis. Orban spune despre președinte că și el a urmat același drum.

”Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate.

Iohannis e și el un exemplar în acest sens. Iohannis a intrat în PNL în 2013, în perioada USL, după ce înainte a fost candidatul la funcția de premier în tandem cu Geoană, în turul doi al alegerilor prezidențiale”, a mai declarat Ludovic Orban la postul citat.

ADVERTISEMENT