News

Ludovic Orban, despre actuala criză guvernamentală: ”Mă deranjează că PNL cerșește voturi de la PSD”

Ludovic Orban a vorbit despre actuala criză guvernamentală, după ce și-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL.
26.10.2021 | 21:30
Ludovic Orban despre actuala criza guvernamentala Ma deranjeaza ca PNL cerseste voturi de la PSD
ADVERTISEMENT

Fostul lider al PNL crede că este posibil să avem alegeri anticipate și s-a declarat deranjat de faptul că liberalii ”cerșeșc” voturi de la PSD pentru formarea Guvernului minoritar pe care vor să-l aibă.

Ludovic Orban este de părere că s-ar putea ajunge la un conflict de natură constituțională referitor la alegerile anticipate. ”Prin absurd se poate ajunge să fie Cîțu încă trei ani premier”, a mai adăugat fostul președinte al Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Orban prevede un conflict de natură constituțională

”Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează, e posibil în România să avem alegeri anticipate. Suntem într-o fază în care cele trei partide nu găsesc o soluție. Nu poți să desemnezi premier un om care nu are majoritate în Parlament. Un alt lucru care mă deranjează e că PNL cerșește voturi de la PSD.

Nu se poate să stăm așa la nesfârșit. (…) Până la urmă se poate ajunge la un conflict de natură constituțională cu privire la alegerile anticipate. Prin absurd se poate ajunge să fie Cîțu încă trei ani premier”, a declarat Ludovic Orban, marți seară, la B1 Tv.

ADVERTISEMENT

Orban, atac la președintele României

Ludovic Orban a făcut și un atac la adresa șefului statului, Klaus Iohannis. Crede că acesta a fost o sursă de conflict și că l-a propus pe Dacian Cioloș premier ”ca o pedeapsă”. De asemenea, Orban a spus despre cel care i-a luat locul în fruntea PNL, Florin Cîțu, că nu are curajul să iasă din cuvântul lui Klaus Iohannis.

”Oricum, în ultimele patru luni președintele în loc să fie mediator, a fost o sursă de conflict. A avut o influență decisivă. Desemnearea lui Cioloș a fost așa ca o pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Problemele sunt din ce în ce mai serioase. Suntem în situația în care practic suntem obligați să stăm cu un Guvern interimar. Florin Cîțu nu ar îndrăzni să se opună lui Klaus Iohannis.

Iohannis dacă se supără pe Cîțu îl trimite la plimbare în cinci minute. Cîțu nu are autoritate în PNL. El e formal în fruntea PNL. În momentul în care vrea Iohannis îl trimite la plimbare în doi timp și trei mișcări. Nimeni nu-l consideră pe Cîțu drept un lider de urmat”, a mai adăugat Ludovi Orban.

ADVERTISEMENT

Orban a demisionat din grupul parlamentar al PNL marți dimineață. Rămâne, totuși, în  PNL, a spus el de la tribuna Parlamentului. Ca motiv al plecării sale din grup este faptul că membrii formațiunii nu au acționat în favoarea intereselor țării.

”Nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică. Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea asista complice la acest atentat la interesul național.

Nu îmi dau încă demisia din PNL. Este partidul căruia i-am dedicat toata viața matură. Pentru a rămâne în PNL am câteva condiții. Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să plece acasă. Liberalii să renunțe la golf.

PNL să se întoarcă cu fața la cetățeni și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni. Cel care trebuia să fie la cârma țării e probabil al pescuit sau la schi. Rămân în continuare dedicat unei activități parlamentare care să apere democrația de orice tentativă de putere personală sau de grup”, a spus Ludovic Orban în Parlament.

Orban a mai demisionat anterior și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce la Congresul PNL, din septembrie, a pierdut în fața lui Cîțu șefia PNL.

ADVERTISEMENT