Alegeri 2024

Ludovic Orban, despre decizia coaliţiei cu privire la calendarul electoral: ”Este o nouă tentativă de viciere gravă a rezultatelor alegerilor”

Ludovic Orban afirmă că decizia coaliţiei cu privire la calendarul electoral este o nouă tentativă de viciere gravă a rezultatelor alegerilor. ”PSD şi PNL dăunează democraţiei”.
04.07.2024 | 14:46
Ludovic Orban despre decizia coalitiei cu privire la calendarul electoral Este o noua tentativa de viciere grava a rezultatelor alegerilor
Ludovic Orban, despre decizia coaliţiei cu privire la calendarul electoral Sursa foto: Facebook/ freepik.com/ Wikipedia/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, joi, că decizia coaliţiei cu privire la calendarul electoral ”este o nouă tentativă de viciere gravă a rezultatelor alegerilor”.

”Este o nouă tentativă de viciere gravă a rezultatelor alegerilor”

Fostul premier al României a acuzat că toate consultările inițiate de Marcel Ciolacu cu partidele din opoziţie au fost un simulacru,”o bătaie de joc faţă românii”.

ADVERTISEMENT

”PSD şi PNL dăunează grav democraţiei din România. Decizia de astăzi a coaliţiei cu privire la calendarul electoral este o nouă tentativă de viciere gravă a rezultatelor alegerilor.

Consultările cu partidele din opoziţie au fost un simulacru. O bătaie de joc faţă românii care sunt nemulţumiţi de modul dezastruos în care guvernează coaliţia toxică”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a subliniat că liderii Coaliții au făcut ceea ce le-a solicitat în mod expres să nu facă și anume ”au organizat alegerile parlamentare după primul tur al prezidenţialelor”.

Potrivit fostului premier, partidele care vor avea cei doi candidaţi în turul doi vor avea un avantaj net la parlamentare faţă de partidele care nu vor avea candidaţi în turul doi.

ADVERTISEMENT

„În ultima săptămână de campanie la parlamentare, săptămâna decisivă în formarea opţiunilor de vot, liderii partidelor care nu vor intra în turul doi nu vor mai avea nicio relevanţă în susţinerea campaniei parlamentare fiind decredibilizaţi de ieşirea din cursă, care va fi considerată de o mare parte din electorat ca o înfrângere.

Acest fapt va diminua drastic voturile pe care le vor obţine la parlamentare partidele fără candidat şi turul doi şi va creşte artificial scorul partidelor care îşi promovează candidaţii în turul doi prin polarizarea radicală care se manifestă la toate alegerile prezidenţiale în turul doi”, a mai spus politicianul.

ADVERTISEMENT

”Vor mima o luptă pentru a lua partea leului din voturile la parlamentare”

Președintele Forța Dreptei spune că PSD şi PNL profită că sunt la guvernare și încearcă să controleze ”ca în 9 iunie birourile electorale ale secţiilor de votare, să reuşească să îşi promoveze candidaţii în turul doi, unde vor mima o luptă pentru a lua partea leului din voturile la parlamentare”.

Mai mult, politicianul este de părere că după alegeri, indiferent de cine va câștiga lupta pentru Cotroceni, PSD și PNL vor continua să guverneze împreună.

”Dacă românii ar înţelege că toate deciziile din acest an luate de coaliţia mârşavă cu privire la datele alegerilor au fost luate pentru a perpetua la putere cele două partide stat, ar putea să facă ceea ce ar fi cu adevărat benefic pentru România şi anume să nu voteze nici candidatul PSD, nici candidatul PNL, astfel încât să nu intre niciunul în turul doi. Aşa sigur vom scăpa de ei!”, a conchis Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT